GündemSpor

Balıkesirspor’un Efsane İsimlerinden Önemli Çıkış

Balıkesirspor’da başkanlık yapmış Emin Ermişler, Ahmet Çavlan, Kemal Büyükakın, Rafet Çetinel Remzi Boncuk ve Mustafa Bahçeci’nin de yer aldığı ve 2007 yılında Balıkesirspor’un amatör ligden 3. Lige çıktığı dönemin yöneticilerinden oluşan grup önceki gün Bahçeci tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldiği yemekli toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Balıkesirspor’da ki sıkıntıları konuştuk

 

Yemek sonrası altı başkan ve grup adına bir konuşma yapan Emin Ermişler, 17.04.2007 yılından beri bu yemekli sohbetleri düzenli aralıklarla gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bu gün 85. Sini gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda birbirimizle hasret giderip dertleşiyoruz. Aramızda 6 tanede başkanımız var. Yemekli toplantılarımızda futbolu çok konuşmayız ancak, bundan önceki toplantımızda başkan arkadaşlarımızla Balıkesirspor’u konuştuk. Son zamanlardaki futbol ile ilgili genel anlamda ve Balıkesirspor’da ki sıkıntıları konuştuk” dedi.

 

Balıkesirspor Kurumsallaşmalı

 

Ermişler, kişisel anlamda kimseyi hedef almadıklarını vurgulayarak, Balıkesirspor’u yönetenlerin de, üyelerinin de nitelikli, işi bilen olmalarının önem taşıdığına değindiği ve Balıkesirspor’un kurumsallaşması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında “Kurumsallaşmanın olmazsa olmaz kuralları var. Bu kurallar sayesinde yöneticilerde değişse, genel müdürlerde değişse, oturmuş kurallar devam eder ve Balıkesir sporun da buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Şeffalık ve Hesap Verilebirlik Yok

 

Ermişler, altı eski başkanında yer aldığı grubun, Balıkesirspor’da yaşan sıkıntılara dair bir görüş alışverişi yaptıklarını belirttiği konuşmasında “ bir hafta sonra düzenleyeceğimiz basın toplantısında ayrıntıları paylaşacağız”. Ancak bu gün en azından üye listelerinin, Balıkesirspor’un üye yapısının böyle olmaması gerektiğini, mali işler de dahil olmak üzere oluşacak kurumsal yapının Şeffaf, anlaşılır, devamlı hesap verebilir olunması gerektiğine dair önerilerde bulunmak istediğimizi sizinle paylaşabilirim” dedi.

 

“Ne Demek İstediğimi Anlıyorsunuz” Göndermesi

 

Ermişler, tecrübelerinden de bahsettiği konuşmasında “Transfer komitesi, Futbol Şubesi bu işin içinden gelen futboldan anlayan, futbolcunun dilinden anlayan olmalı. Kendi tecrübelerimden söyleyeyim bir futbolcu gelir hocasına bakar, futbol şubesinde kiminle muhatap olacağına bakar, başkana bakar ve ona göre pozisyon alır. Ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur” şeklinde bir göndermede bulundu.

 

Üretim Yok Devamlı Tüketim Var

 

Sadece Balıkesirspor’un değil Türk futbolunun bir sorunu olan Üretmeden tüketme sorunu ile karşı karşıya olunduğunu belirten Ermişler, “Altyapı çok önemli.2007’de amatör kümden profesyonel lige çıktığı zaman bugüne dek gelen tüm belediye başkanlarına altyapı ile ilgili bir program yapalım dedim ama bugüne dek hiçbiri itibar etmedi. Son yapacağımız toplantının bir gündemi de altyapı olacak. Artık üretmemiz lazım. Devamlı tüketim var nereye kadar? Başkan ve yönetici arkadaşlarımızla Balıkesirspor ile ilgili düşüncelerimizi ortaya koyacağız. Ortak değer için bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yönetim Değişir Ama Alt Yapı İle Oynanmaz

 

Üretimin bu kadar değerli olduğu ortadayken yönetim değişikliği ile birlikte altyapıda yaşanan değişikliklerin kabul edilemez olduğunu ifade eden Ermişler, “Bir yönetici yapıyor bir diğeri geliyor altyapıyı dağıtıyor. Bu şekilde olmaz. Belli standartlarda devam ederse yönetimler Balıkesirspor’un önü açılır diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Adaylar İyi Çalışıp Gelmeli

 

Kendilerine 8 Ağustosta yapılacak seçimle ilgili yatırım düşüncesi ile ilgili üyelik yapıldığı veya yapılacağını belirten bazı dedikodular geldiğini ifade eden Ermişler, “ şeffaflık önemli. Üye listesi ve nitelikli üye seçimi konusunda dikkat çekmek istiyorum. Bizimle irtibata geçen aday olan veya olacak arkadaşlara Genel Kurula geleceğiz dedim. Projeleriniz neler duymak isteriz. Gelen oraya hazırlıklı gelmeli. ‘Altyapısı ile mali hesapları ile profesyonel bir kulüp nasıl olur’ konusunda ne çalışmalar yapmış ya da yapacak? aday olarak çıkıyorsanız çalışıp gelin dedim” şeklinde konuştu.

 

İşte Yemekli Toplantıya eski Altı Başkan ve eski yöneticilerin isimleri;

 

Mustafa Bahçeci, Emin Ermişler, Ahmet Çavlan, Kemal Büyükakın, Rafet Çetinel, Remzi Boncuk, Lütfi Durak, Cumhur Tabanlı, Burhan Özer, Ali Bural, Hasan Toner, İbrahim Yılmaz, Halit Kabak,

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu