Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon dekorasyonu balkon gibi küçük ama keyifli mekanları en kullanışlı hale getirmek için oldukça önemlidir. Havaların ısınmaya başlamasıyla dekorasyon fikir önerileri gündeme geldi. İşte balkon dekorasyonu fikirleri..

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkonda yapılan kahvaltılar ve yenen akşam yemekleri oldukça keyif veren aktivitelerdir. Bu aktiviteleri dekorasyonu buna elverişli balkonlarda gerçekleştirmek alınan zevki iki üç katına çıkaracaktır. Balkon Dekorasyonu Fikirleriyle daha da keyifli hale getirin.

Balkon Dekorasyon Ürünleri

Balkonunuza seçeceğiniz balkon mobilyası da oldukça önemlidir çünkü seçeceğiniz takım balkonunuza uygun olmalı, kapladığı yer ile balkonunuzu boğmamalıdır. Renkler açısından da bir bütünlük sağlayabildiğini takdirde gayet uyumlu bir alan elde etmiş olacaksınız. Ayrıca balkon kış bahçesi dekorasyonu için de oldukça elverişli bir mekandır. Bununla birlikte balkonunuzu bir kış bahçesine çevirerek kışın soğuğunda içinizi ısıtacak bir mekan elde edebilirsiniz. Isıtma seçeneklerini gözden geçirerek bu mekanı ısıtmak için bir sistem kurabilir, dilerseniz balkonunuza bir şömine bile iliştirebilirsiniz.

Balkon Dekorasyon Ürünleri

Dar Balkon Dekorasyonu

Eğer ki dar bir balkonu dekore etmeye çalışıyorsanız kullanacağınız mobilyalar oldukça önemlidir. Örneğin dar bir balkona büyük bir yemek masası koymak tabiki de uygun olmayacaktır. Yuvarlak masalar tercih etmek yerine dar uzun masalar tercih edin. Böylece yer açısında daha tasarruflu davranmış olursunuz. Büyük eşyalar yerine daha minimal düzeyde tuttuğunuz eşyalarla dar balkonunuzu dekore edebilirsiniz. Bu sayede büyük eşyaların yer tutmasını engellemiş olacak ve küçük eşyalarla alandan oldukça büyük tasarruf etmiş olacaksınız. Zemininin rengini ve duvarlarınızı da açık renklerde tercih etmek alanı daha ferah gösterecektir. Desenli ve koyu renkli bir zemin ise dar balkonunuzun daha dar ve küçük görünmesine yol açabilir.

Dar Balkon Dekorasyonu

Büyük Balkon Dekorasyonu

Eğer büyük bir balkonunuz varsa en güzel balkon dekorasyonuna sahip olmak için daha avantajlısınız demektir. Uzun büyük bir balkon içerisine çok daha fazla eşya sığdırabilirsiniz. Ayrıca bunu yaparken de ferahlıktan ödün vermeyeceksiniz. Balkon dekorasyon önerileri arasında cam balkon dekorasyon fikirleri de yer almaktadır. Cam bir balkon, güneş ışığından yararlanmanızı, yararlanırken de ısıdan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Balkonunuzun korunaklı olmasını sağlayan camlar rüzgarı da engelleyerek ısınan balkonun tekrar soğumasını engelleyecektir.

Balkon duvarı dekorasyonu nasıl yapılır biraz da ondan bahsedelim. Eğer büyük bir balkonunuz varsa duvarlar aksesuarları kullanmak doğru bir seçim olacaktır. Ancak dar bir balkona sahipseniz bu balkonunuzu daha dar göstereceğinden dolayı duvarları düz renge boyamak ve aksesuarlarla kalabalıklaştırmamak iyi olacaktır.

Büyük Balkon Dekorasyonu

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu