Gündemİlçe Haberleri

Bandırma Can Dostlarının Yanında

Bandırma can dostlarının yanında. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, can dostlar sokak hayvanları için yeni projesini tanıttı. İlçede can dostlara özel Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Doğal Yaşam Alanı’nın yapılacağını ifade eden Tosun, “Can dostlarımıza sıcak ve güvenilir bir ortam sunacağız” dedi.

 

Bandırma’da sokak hayvanları için yeni bir proje hayata geçiyor. Özellikle Belediye Başkanı Tolga Tosun, Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Doğal Yaşam Alanı projesi hakkında bilgiler verdi. Can dostlara karşı sorumluluklarının farkında olduklarına dair yorumda bulundu. Daha sonra Tosun, “Donatı ve tıbbi müdahale alanları ile bölgesine örnek teşkil edecek. Projemizle sokakta yaşayan can dostlarımıza sıcak ve güvenilir bir ortam sunacağız” dedi.

255 Can Dost Yer Alacak

Öte yandan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Doğal Yaşam Alanı projesini anlattı. Başkan Tosun, projenin tasarımının belediye tarafından yapıldığını söyledi. Tosun, projede 35 ameliyat bakım kafesi var. 8 anne-yavru kafesi var. Aynı zamanda  16 normal kafes, 16 yasaklı ırk kafesi var. 17 karantina kafes olmak üzere 92 kafes olacağını belirtti. Bununla birlikte Tosun, şöyle devam etti; “Projede ayrıca 1 adet kedi, 3 adet köpek serbest dolaşım kafesleri bulunuyor. Proje tamamlandığında, 155 kafeste, 100’ü doğal yaşam olmak üzere toplam 255 hayvan yer alacak.” dedi.

Aynı Anda 6 Hayvan Ameliyat Ediliyor

Laboratuvar, strerilizasyon odaları, röntgen odası, bakım odaları gibi odaların bulunacağına da işaret etti. Daha sonra Tosun, “Kediler için ameliyattan sonra bakım odasının yer alacağı doğal yaşam alanında 2 adet köpek ameliyathanesi, 1 adet kedi ameliyathanesi olmak üzere 3 adet ameliyathanede aynı anda 6 hayvan ameliyat edilebilecektir.” dedi.

Vatandaşlara Piknik Alanı Da Olacak

Doğal yaşam alanında vatandaşların piknik yapabileceğinin bilgisini veren Tolga Tosun, projenin maliyeti üzerine; “Projenin maliyeti çevre düzenlemesi dahil 30 milyon lira olacaktır. Ancak bu paranın yüzde 45’ini çeşitli fonlardan sağlayacağız” bilgisi verdi. Ayrıca, Bandırma Belediyesi’nin her yıl sokak hayvanlarına 40 bin ton mama verdiğini bildirdi.

Proje

 

Haber: Mustafa Sülün

Daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu