Gündemİlçe Haberleri

Bandırma’da 6 Şubat Depremi Unutulmadı

6 Şubat Depremi'nin yıldönümünde CHP Bandırma İlçe Örgütü  anma töreni düzenledi. Saat 04.17'de başlayan tören, depremin vurduğu yerlerde yaşamını yitirenleri saygıyla anma ile başladı.

Bandırma’da 6 Şubat Depremi Unutulmadı

Bandirmada 6 Subat Depremi Unutulmadi 1
Bandırma’Da 6 Şubat Depremi Unutulmadı

İlçe Başkanı Mehmet Atak’ın Açıklamalarıyla Saygı Duruşu

İlçe Başkanı Mehmet Atak, törende yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin 11 ili etkilediğini ve resmi rakamlara göre 53 bin 537 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Atak, depremin ülkenin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Enkaz Atıklarının Yönetimi: CHP’nin Mücadelesi

Başkan Atak, bölgede yaşanan en büyük sorunlardan birinin enkaz atıklarının doğru şekilde yönetilmemesi olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 120 milyon tonluk enkaz atığının tarım alanlarına, su kaynaklarına ve yaşam alanlarına zarar verdiğini belirten Atak, CHP olarak bu konuda Nisan 2023’te Hatay’da dava açtıklarını ifade etti. Ancak dava sürecinin iktidarın engellemeleri nedeniyle 9 aydır devam ettiğini ve bu süre zarfında çevre kirliliğinin arttığını dile getirdi.

CHP’nin Kararlı Duruşu

Başkan Atak, “CHP olarak deprem bölgesindeki vatandaşların haklarını savunacağız, iktidarın ihmallerini ve yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.” dedi. Deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduklarını ve onların sesi, soluğu ve umudu olacaklarını belirten Atak, deprem bölgesindeki yaraların sarılması için halkın ittifakı olarak çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Haber: Bülten

Rektör Boz 6 Şubat Depremlerini Andı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu