GündemEğitimİlçe Haberleri

Bandırma’da Bir İlk: TÜBİTAK 4004 “Denizden Karaya Bilim” projesi

Yürütücülüğünü Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Edebiyat Öğretmeni Melek Dinçer’in üstlendiği “Denizden Karaya Bilim” başlıklı TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi başarıyla sonuçlandırıldı.

02-08 eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında; Balıkesir’deki farklı okullardan seçilmiş olan 11. Sınıfta okuyan 30 öğrenciye yönelik olarak Kapıdağ bölgesinde deniz ve kara yaşamı, bölgedeki sucul canlı ve endemik bitki türleri, çevre kirliliği ve koruma alanları ile ilgili uygulamalı doğa eğitimi verildi. Bu eğitimlerde; Bandırma BİLSEM öğretmenlerinden Elvan İNAN, Funda BULUT, Mustafa KOMRAT ve Fatih KARAOKUR da öğrencilere rehberlik ettiler.

Bandırma için bir ilk olan bu proje; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Balıkesir İl ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bandırma Belediyesi, Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, Erdek Belediyesi Dalış Kulübü, TEMA Vakfı, SUFOD ve BANDAK ile işbirliği içinde yürütüldü.

Su altı keşif dalışı, Ebru sanatı, kodlama ve üniversite laboratuvarlarında gözlemler gibi birçok farklı etkinliğin yapıldığı projede son olarak öğrenciler Prof. Dr. Fatih Satıl rehberliğinde Kapıdağ yarımadası bitki çeşitliliğini yerinde gözlemlediler. Öğrenciler arazide topladıkları bitkileri kurutarak koleksiyon haline getirdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu