Gündemİlçe Haberleri

Bandırma’da Hamile Eşini Öldüren Zanlının Cezası Belli Oldu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde birlikte yaşadığı 3 aylık hamile Hazal Alpyörük’ü (19), 97 yerinden bıçaklayarak vahşice öldüren Kadir Meşe’nin (30) tutuklu yargılandığı dava karara bağlandı.

Bandırma’da Hamile Eşini Öldüren Zanlının Cezası Belli Oldu

Bandirmada Karisini 97 Yerinden Bicaklamisti Ilk Davasi Goruldu 2
Bandırma’Da Hamile Eşini Öldüren Zanlının Cezası Belli Oldu

Kadir Meşe, 15 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, birlikte yaşadığı hamile Hazal Alpyörük’ü 26 ölümcül bıçak darbesi ile toplam 97 yerinden bıçaklayarak vahşice öldürmüştü. Bugün görülen duruşmada müebbet hapis istemiyle yargılanan Kadir Meşe, mahkeme başkanı tarafından kendisine verilen söz üzerine, “Ben buraya namusum ve şerefim için geldim.” dedi. Hazal Alpyörük’ün savunmasını yapan avukatı, sanığın pişmanlık göstermediğini söyleyerek, “Sanığa takdir indirimi uygulanmamasını, mağdurdan sanığa gelen haksız bir eylem olmaması dolayısıyla haksız tahrik indiriminin de uygulanmamasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avukat Haksız Tahrik İndirimi İstedi

Kadir Meşe’nin avukatı ise haksız tahrik indirimin uygulanmasını talep ederek, “Avrupa’da ya da Amerika’da yaşamıyoruz. Türkiye’de yaşıyoruz. Türk gelenek ve göreneklerine sahibiz. Maktulü sosyal medya üzerinden pazarlayan bir annesi var. Müvekkilimin de tüm bunlara karşı sinirlenip ani bir kararla kalkıp böyle bir işe karıştığı söylenemez. Haksız tahrik indiriminin uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bandirmada Karisini 97 Yerinden Bicaklamisti Ilk Davasi Goruldu 1
Bandırma’Da Hamile Eşini Öldüren Zanlının Cezası Belli Oldu

Mahkeme Başkanı Zanlıya Söz Verdi

Avukatların yaptıkları savunmaların ardından Mahkeme Başkanı, davanın artık karara bağlanacağını belirterek Kadir Meşe’ye son kez söz verdi. Kadir Meşe son sözünde, “Başkanım niye benim karımı satmışlar. Bir de bu rahmetli kadın kimle uyuşturucu içmiş onu öğrenmek istiyorum. Yani niye satılıyor, niye uyuşturucu içiyor? Bunu öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Kadir Meşe İçin Karar Verildi

Sonrasında davayı karara bağlayan Mahkeme Başkanı, “Sanık Kadir Meşe’nin maktul Hazal Alyörük’e yönelik olarak, gebe olduğu bilinen kadına karşı öldürme suçunu işlediği sabit kabul edilmiştir. Türk Ceza Kanunu’nun 82/1 K maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdik. Herhangi bir takdir indirimi uygulamadık. Tutukluluk halinin devamına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Haber: İHA

Firari Cinayet Zanlısı Yakalandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu