YaşamGündemİlçe Haberleri

Bandırma’dan Tarımda Verimlilik Hamlesi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bandırma'daki üreticilere ayçiçeği tohumu dağıttı.

Bandırma’dan Tarımda Verimlilik Hamlesi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bandırma’daki üreticilere ayçiçeği tohumu dağıttı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın katılımıyla gerçekleşen dağıtım, “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında yapıldı. Müdür Alkan, dağıtılan yerli ve milli tohumların bölgeye uygun çeşitlerinin belirlenerek dağıtıldığını vurguladı.

Balıkesir’de, bakanlığın yüzde 75 hibe destekleriyle 20 ilçede toplamda yaklaşık olarak 43 bin kilogram nohut, sorgum sudan otu, ayçiçeği ve çeltik tohumunun dağıtıldığı belirtildi. Programda yapılan konuşmada, en yüksek verim alınması, çiftçilerin maliyetlerinin azalması, su tasarrufu yapılması ve atıl arazilerin üretime kazandırılması gibi hedeflerin Balıkesir’deki projelerle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere desteklerini sürdüreceğini belirterek, dağıtılan tohumların hem bitkisel üretimin devamlılığına hem de yerli milli çeşitlerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

 

 

 

Haber: Bülten

Edremit’te Ördekli Park Yeniden Canlandırıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu