EkonomiGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 2024 Yatırım Öncelikleri Ele Alındı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Balıkesir’de 2024 Yatırım Öncelikleri Ele Alındı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Gündemde yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu ile yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi bulunuyordu. 2024 yılının Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan 1. dönem ele alındı ve uygulamaları olumsuz yönde etkileyen sorunların çözümü için fikir alışverişi yapıldı.

Toplantıda, yatırımcı kamu kuruluşları ve yerel yönetim birimlerince hazırlanan Yatırım İcmal Raporları incelendi. Buna göre, Mart ayı sonu itibariyle 362’si kamu kuruluşlarına, 83’ü belediyelere ait olmak üzere toplam 445 projenin bulunduğu belirtildi. Bu projelerden 30’unun tamamlandığı, 250’sinin devam ettiği, 83’ünde çalışmaların başlamadığı ve 82’sinin ihale aşamasında olduğu ifade edildi.

Toplantıda, kamu kuruluşları tarafından yapılan 362 yatırımdan ulaştırma, eğitim, tarım, sağlık, enerji, turizm, madencilik, imalat, konut ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde projelerin olduğu açıklandı. Projelerin toplam proje bedelinin 42,3 milyar TL olduğu, 2024 yılında 6,6 milyar TL ödenek ayrıldığı ve bu ödeneğin bir kısmının harcandığı bilgisi verildi.

Toplantıda, yatırım programındaki projelerin termin planına göre tamamlanması, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliği gerekliliği vurgulandı. İlgili kurumların temsilcileri, planlanan, devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili sunumlar yaptı ve kurumlar arası koordinasyon için fikir alışverişi yapıldı. Katılımcılar, yatırımlarla ilgili talep ve isteklerini dile getirdi.

 

 

Haber: Bülten

Dışişleri Bakanlığı: “Türkiye her türlü yardımı sağlamaya hazırdır”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu