Gündemİlçe Haberleri

Banvit BRF Dönüşümü Konuştu

Banvit BRF dönüşümü konuştu. Marka Liderliğinde Kültürel Dönüşüm Konferansı’nda Banvit BRF’den , sürdürülebilirlik çalışmalarını paylaştı.

Banvit BRF dönüşümü konuştu. Banvit BRF, Sustainable Brands Türkiye tarafından Mandarin Oriental Bosphorus’da düzenlenen SB Brand-Led Culture Change (Marka Liderliğinde Kültürel Dönüşüm) Konferansı’nda yer aldı. Etkinliğe sponsor olan şirketin CEO’su Tolga Gündüz. Gündüz “Bireylerin Davranış Değişimi için Marka Etkisi ve Dönüşüm Liderliği” oturumunda konuştu. Banvit BRF’in bu çerçevedeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Banvit BRF’in markalara sürdürülebilirlik konusunda önemli görevler düştüğüne inandığını belirtti. Gündüz, markaların bir yandan tüketici beklentilerini karşılarken diğer yandan toplumsal fayda yaratma rolünü gönüllü olarak üstlenmelerini önemsediklerini belirtti.

Sınırlı Kaynaklar Çok Önemli

Bireylerin, dolayısıyla toplumun daha sürdürülebilir bir yaşamı benimsemesi lazım. Markaların da kendi içinde dönüşüm projelerini benimsemesi lazım. Bu yüzden içselleştirmiş olması gerektiğini ifade etti. Gündüz şunları söyledi; “Sürdürülebilirlik” başlığı hem global şirketimiz BRF’in hem de Banvit olarak gündemimizin en üst sıralarında yer alıyor. Bu başlığı önemsiyoruz. Çünkü dünyamızın sınırlı kaynaklarını artık çok daha verimli bir şekilde kullanmamızı gerekiyor. Bundan dolayı bu noktanın bilincindeyiz. Sürdürülebilirlik konusunu içselleştirmiş bir markayız. Çevre projelerimizle hem doğru bir rol model olmaya çalışıyor hem de dönüşümü sağlamak için toplumsal bir fayda yaratıyoruz.”

Çalışmalarımızı 5 Ana İlke Altında Topladık

Sürdürülebilirlik başlığı altında yapılanları sıralayan Gündüz şöyle devam etti; “Global şirketimiz BRF, 2020’de sürdürülebilirlik alanındaki tüm çalışmalarımızı 5 ana ilke altında topladı. Bu ilkeleri destekleyen 17 taahhüdünü kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca BRF Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan kuruluşlar arasında da yer alıyor. Bu kapsamda hem globalde hem de Türkiye operasyonu olarak 2040 yılında net sıfır olmayı hedefliyoruz.

Hedefimiz Doğadaki Ayak İzlerini Azaltmak

Banvit BRF olarak tesislerimizde “Sıfır Gıda Kaybı Modeli” ile çalışıyoruz ve faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği odağımıza alıyoruz. Doğadaki ayak izimizi azaltmak için; su ve enerji tasarrufundan geri dönüşümlü ambalajlara kadar eğitimizi var. Aynı şekilde atık yönetiminden eğitim çalışmalarımız var. Bu alanlara uzanan uygulamalar yürütüyoruz.

Özellikle atık suyun geri kazanımı için uzun yıllara dayanan çalışmalarımız var. Bandırma Atık Su Geri Kazanım Tesisi’miz sayesinde arıttığımız suyun ortalama %43’ünü içme suyu kalitesinde yeniden geri kazanıyoruz.

Amacımız Sosyal Alanda da Farkındalık Yaratmak

Banvit BRF Ormanları ile ağaçlandırmaya katkı sağlama ve çevresel bilinci oluşturma boyutunda dönüşüme liderlik etmeye odaklanıyoruz.

Amacımız çevresel faydalarımızın yanı sıra toplumun sosyal alandaki dönüşümüne katkı sağlamak. Eğitim alanında da çalışmalar yürütüyoruz. Akıllı Çocuk Sofrası projemizle gıda israfı ve bilinçli gıda tüketimi konularında toplumsal bilinç oluşturuyoruz. Çalışmalarımızı bu alanda da titizlikle sürdürüyoruz.

Daha fazla haber için tıklayın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu