EkonomiGündem

BASİAD ‘‘EKONOMİDE GÜRLEDİĞİNİZ ZAMAN YAĞMANIZ LAZIM’’

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, ‘‘Ekonomide gürlediğiniz zaman yağmanız lazım’’ dedi.

Balıkesir reel sektörünün omurgasını oluşturan KOBİ’lerin ekonominin lokomotifi olduğunu ancak kırılgan yapıları nedeniyle krizlerden daha derin etkilendiklerini belirten BASİAD Başkanı Bekki, KOBİ’lerin ödeme ve tahsilat sorunlarından, banka teminatlarındaki yüksek faize, konkordatodan, KDV sorununa kadar bir dizi sorun yaşadığını vurguladı. KOBİ’lerin ekonominin lokomotifi olduğunu söyleyen BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, ‘‘ Yaşamakta olduğumuz ve ülkenin tüm kesimlerinin etkilendiği ekonomik sıkıntıların düzelmesi sabır, inat ve iradeye ihtiyaç duymaktadır. Gerek küresel gelişmeler, gerekse içeride ülkemize özgü koşullar nedeniyle, bu ekonomik sıkıntıların temelinde var olan ve reel sektörü en derinden etkileyen finansman maliyetlerinin bir süre daha yüksek seyretmeye devam etmesi muhtemeldir.

‘‘TÜRKİYE ACİLEN REFORM TAKVİMİ OLUŞTURMALI’’

BASİAD Başkanı Bekki, ‘‘Genel olarak dünyada artık ucuz ve bol parayla büyüme dönemi sona erdi. Bu durum Balıkesir işletmeleri içinde geçerlidir. Bugün, dünyada böyle bir rüzgar yok. Rüzgarın yokluğu işletmeleri ilerleme adına daha da zorlayacaktır. Sahip olunan kaynaklar dava zorlanarak kullanılacaktır. Türkiye’nin bu zorlu dönemin üstesinden gelmek için yapısal sorunlara odaklanması ve hiç vakit kaybetmeden bir reform takvimi oluşturması gerekiyor. Ekonomide gürlediğiniz kadar, yağmanız lazım. Zaman artık aksiyon zamanıdır. Güçlü bir ekonominin olmazsa olmazı, güçlü bir demokrasidir. “ dedi.

ÜYE ZİYARETLERİ YAPILDI

BASİAD Yönetim Kurulu üyeleri, iş yeri ziyaretleri yaptılar. BASİAD üyelerinden Soner Köse ve Ferudun Çelik’i iş yerlerinde ziyaret eden BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, Ferudun Çelik’e 11. Dönem Yönetim Kurulunda Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü olarak yer alarak gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu