GündemTürkiye Gündemi

Başkan Altun’dan Gazetecilere Dezenformasyon Karşıtı Çağrı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail-Filistin çatışması sırasında medya kurumlarının ve gazetecilerin hedef alınması ve dezenformasyon kampanyalarına karşı sert bir uyarıda bulundu.

Başkan Altun’dan Gazetecilere Dezenformasyon Karşıtı Çağrı

Baskan Altundan Gazetecilere Dezenformasyon Karsiti Cagri 1

“Gazetecilerin hedef alınması hiçbir şekilde kabul edilemez”

Başkan Altun, gerçeklerin açığa çıkarılması ve barışa hizmet edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gazetecilere ve sivillere karşı her türlü saldırı ve katliamı şiddetle kınıyoruz. Yalan haber yaymak, yanlış algı yaratmak ve sahadaki gerçekleri saklamak amacıyla gazetecilerin hedef alınması hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Baskan Altundan Gazetecilere Dezenformasyon Karsiti Cagri 2

Başkan Altun’dan “Dikkatli ol” Çağrısı

Çatışma bölgelerinde muhabirlerin ve gazetecilerin hedef alınmasının, gerçekleri aktarmak için hayatlarını tehlikeye atmalarının son derece üzücü olduğunu belirten Fahrettin Altun, medya kurumlarını ve gazetecileri, dezenformasyon kampanyalarına ve yalan haberlere karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.

“Doğru haber yapmalı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı koymalıdırlar”

Fahrettin Altun ayrıca, bilgi savaşlarının gerçeklere erişimi tehdit ettiğini belirterek, “Medya kuruluşları aktardığı haberlerin teyitli ve doğrulanmış olmasına azami özeni göstermekle yükümlüdür. Doğru haber yapmalı ve dezenformasyon kampanyalarına karşı koymalıdırlar” dedi.

Baskan Altundan Gazetecilere Dezenformasyon Karsiti Cagri 3

“Beraber mücadele edilmeli”

İletişim Başkanı, gazetecilere cesaretleri ve özverileri için minnettarlık ifade ederken, gerçekleri ortaya koymak için hayatlarını riske atan gazetecilerin barışa hizmet etmenin kritik önemini anladıklarını belirtti. Bilgi çağının getirdiği imkanları vurgulayan Altun, hakikat ve barış için birlik olunması ve beraber mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Son Dakika! Gazze’de ki Türk Gazetecilere Ulaşılamıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu