Gündem

Başkan Cankul Kırsala Yayılan Vefa Rüzgârında

Başkan Cankul Kırsala Yayılan Vefa Rüzgârında

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ilçenin ihtiyacı olan altyapı ve üst yapı yatırımlarını yakından takip ediyor. Öte yandan sosyal belediyecilik anlamında tam bir vefa örneği sergileyen Başkan Cankul belediye personeline vatandaşların zor zamanlarında yanlarında olmaları gerektiğini ve ihtiyaçlarını hemen karşılamaları yönünde talimatlar veriyor. Ekipler yaşlıların,engelli bireylerin  ve çocukların yanında olmayı sürdürürken, ilçede sporculara da ayrı önem veriyor.

1654263 1105068632850736 885688112527004799 N

“Böyle İlgiyi Evladımdan Bile Görmedim”

Kepsut Vefa Evi bir proje olarak 2015 yılında yaşama geçirildi. Özellikle yaşlıların ve kimsesizlere el uzatan hizmetleri yürüten ‘vefa’ görevlileri yeri geliyor berber, kuaför hizmeti ile bazen de yeme içme, barınma, sağlık gibi konularda onların yanında olmayı hala sürdürüyor. İlçedeki yaşlılar bu hizmetten oldukça memnun. Çocuğumdan görmediğim sevgi ve şefkati görüyorum diyende var Allah razı olsun kimsesizdim benim ailem oldular diyor.

Cankul “Onlar Baş Tacımız,  Vefa Borcumuz Var”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Her şeyden önce “Bizim Onlara Vefa Borcumuz” var. Kepsut Belediyesi olarak 2015 yılından buyana Vefa Evi projemiz ile yaşlı, kimsesiz ve bakıma ihtiyacı olan bütün hemşehrilerimizin Sağlık ve bakımlarına kadar tüm ihtiyaçlarını bu göreve gönül veren ekibimiz ile birlikte yapıyoruz. Çünkü onlar bizim baş tacımız, biz onların duaları ile işlerimizin kolaylaştığına inanıyoruz. Rabbim yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin” dedi.

176168474 905239743597151 8392331219755624868 N

Yaşamı Kolaylaştıma Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir’in vefalı ilçesi olarak anılan Kepsut’ta sosyal belediyeciliğin yanında ilçedeki yaşamı kolaylaştırmak ve insanlara rahat bir yaşam sunmak için yürütülen çalışmalarda yapılıyor. Altyapı ve üstyapıya önem verdiklerini belirten Başkan Cankul BASKİ Kepsut Atık Su Arıtma Tesisi’nin Eylül ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Cankul “Yüzde 50 Daha Ucuza Mal Ettik”

Tesisin tamamlanması için 11-12 yıldır büyük bir çaba sarf ediyoruz diyen Cankul, “ Altyapı çalışmasında klasik arıtma tesisi yapıldığında, tesisi 6 kilometre daha uzağa yapmak zorunda  kalacaklardı. Uzağa yapılması için 4-5 metre derinlikte deşarj boruları döşenmesi gerekiyor ancak bizim burada 2-3 metrede yer altı suyu çıkıyor. Bunu yapma imkânımız olmadığı için sera atık su artıma tesisine başladık. Yapım maliyeti ve işletme maliyeti olarak diğer klasik arıtmalara göre yüzde 50 daha ucuza mal oluyor” dedi.

10898067 922437327780535 8292688599096965792 N

Kepsut’ta pandemi döneminin getirdiği zorluklar her ilçede yaşandığı gibi burada da yaşanıyor ancak Belediye ekipleri bu konuda da seferberlik başlattı. Ekipler gerek yaptıkları uyarılar gerekse yardımlarla vatandaşların yanında yer alıyor. Ramazan ayında iftar saatlerine yakın yeme içme yardımlarının yanında Bayrama hazırlık yapılan ilçede konuyla ilgili olarak Başkan Cankul, “ Elbet bu mücadeleyi hep birlikte vererek bayramlara ve güzel günlere ulaşacağız. Halkımızın sağlığı ve huzuru için hizmet ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz, dünde ilçemizde Ali Osman Sali parkının; çimlendirme, aydınlatma ve konforu için yenileme çalışmalarını yaptık.Hem yaza hemde bayrama hazırlık için bakım çalışmaları rutin hızda sürüyor”dedi.

Kepsut Belediyesi Sporcuların Yanında

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’a sporcu ve sporcu eğitmenlerinin ziyaretleri ise sürüyor.Geçtiğimiz haftalada başarılı sporcular Başkan Cankul’u ziyaret ettiler. U15 Bayanlar Güreş Milli takımında Türkiye şampiyonu olan Duygu Gen’i tebrik eden Cankul “kızımızı tekrar tebrik ediyorum ve ayrıca bizlere yaşattığı gururdan dolayı Vefalı Yurt Kepsutlu hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum”dedi. Öte yandan Avrupa Ağır Sıklet Boks Şampiyonu, hemşehrimiz ve Kepsut MYO Öğretim görevlisi gurur kaynağımız  Ali Eren Demirezen’e Balıkesir ve ayrıca Ülkemize yaşattığı gurur için kutluyor,MYO Müdürümüz Sn. Hakan Atalgın ile bizleri ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.Spor eğitimlerini 4 yıldır Kepsut Belediye Spor Kulübünde tamamlayan sporcularımız Ahmet Baki Canel, Furkan Meşe ve Ahmet Çalpan Balıkesir Spor Alt yapısına tranferleri ile Spor hayatlarında yeni bir döneme başladılar.Sporcularımızın başarılarını kutluyorum. Yyeni kulüplerinde başarılarının devamını dilerim. Tüm Sporcularımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada eğitimlerinde yanlarında olmaya ayrıca devam edeceğiz.” Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu