Gündemİlçe Haberleri

Başkan Cankul’dan Kepsut’a Yeni Proje Müjdesi

Başkan Cankul’dan Kepsut’a Yeni Proje Müjdesi

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul “İnsanı ve Canlıyı merkez alan, tüm projelerinde bu önceliği benimseyen Balıkesir büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’ın ilçemize verdiği değer ile bir büyük proje daha hayata geçiyor.” dedi.

SU İLETİM VE DEPOLAMAYA YÖNELİK PROJE

Kepsut İlçesi’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kepsut Belediyesi işbirliği ile yeni bir proje hayata geçiriliyor. Hayata geçirilecek proje ile “Su Çıktı” kaynağından toplam 63 kilometre iletim hattı ile 36 Lt/Sn suyun Karahaliller 300 metreküp ve Yoğunoluk bin metreküp depolarında depolaması yapılması planlandı. Projenin ikinci etabında ise Armutlu Mahallesi’ne depo yapılarak Armutlu Mahallesi ve Altıeylül İlçesi’ne bağlı Kürse ve Gökçeören Mahalleleri su kullanımından yararlandırılması planlandı.

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Yapılması planlanan su depolama ve iletim hattı projesi ile Kepsut’un 13 kırsal mahallesindeki suya ulaşımın hızlı ve kesintisiz olması hedeflendi. Hayata geçirilmesi beklenen proje ile ilgili Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul başkanlığında ilçe mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

“13 KIRSALIN SU SORUNUNU ÇÖZECEK”

Karahaliller, Yoğunoluk, Piyade, Sayacık, Karagöz, Tuzak,Gökköy, İsaalan, Durak, Örenharman, Mestanlar,Mehmetler ve Armutlu mahallelerine su sağlaması beklenen proje ile ilgili olarak Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul bilgilendirme toplantısı sonrası açıklamada bulundu. İsmail Cankul açıklamasında şöyle kaydetti:
“Proje ilçemizde özellikle 13 kırsalımızdaki yıllardır yaşanan su sıkıntılarını tamamıyla çözecek. Bu proje ile ilçemize verdiği değer için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemize bağlı kuruluş BASKİ Genel Müdürümüz Sayın İzzet Günal, Müdür Yardımcımız Sayın Erdoğan Güzgün, BASKİ Genel Müdürlüğü Planlama, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Sayın Levent Keçecioğlu, Kepsut BASKİ Şube Şefimiz Sayın Uğur Özen ve tüm çalışanlarına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu