Gündemİlçe Haberleri

Başkan Ergin: ‘Çözüm için acil adımlar atılmalı’

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) olağan genel kurulunda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kentin altyapı, su patlakları ve atık sistemi sorunlarını gündeme getirdi.

Başkan Ergin: ‘Çözüm için acil adımlar atılmalı’

Baskan Ergin Cozum Icin Acil Adimlar Atilmali 1

Alt Yatırım Talep Etti

Başkan Ergin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü’nün Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nda daha önce dile getirilen konuları tekrar gündeme getirdi. Özellikle merkezdeki kanalizasyon kaçaklarıyla iç denizin kirlenmesine sebep olan eski altyapının yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ergin, geniş kapsamlı bir “Altyapı Yatırımı” talebini dile getirdi.

Baskan Ergin Cozum Icin Acil Adimlar Atilmali 2

“Zamanında yapılmış büyük bir hata”

Ayvalık’ta yaz aylarında günde 50 ile 70 arasında su patlağı yaşanmasının hem ilçe sakinlerini hem de ziyaretçileri olumsuz etkilediğine söyleyen Başkan Ergin, 2013 yılında yapılan Elektroflükasyonlu Ayvalık Atık Su Arıtma Tesisinin zamanında yapılmış büyük bir hata olduğunu ifade etti.

Baskan Ergin Cozum Icin Acil Adimlar Atilmali 3

“Çözüm için acil adımlar atılmalı”

Başkan Mesut Ergin, Altınova’daki Arıtma Tesisi’nin tarım arazilerinin içerisinde bulunmasından dolayı tarımsal sulama amacına hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Ergin, altyapı sorunlarının çözümü için acil adımlar atılmasının önemine vurgu yaparak, Ayvalık’ın yaşadığı sorunların giderilmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin’den Başkan Yılmaz’a Özel Hediye

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu