Özel Haberlerİlçe Haberleri

Başkan Seferbey: ‘Kadın hakları özgürlüğü üretmekle gelecek’

Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey, Kadın Hakları Günü hakkında gazetemerhaba.com’a konuşma  yaptı. Yaptığı açıklamalarda, kadınların Atatürk tarafından verilen haklarına sahip çıkması gerektiğini iletti. Ayrıca kadınların üretken bir rol üstlenmeleri gerekliliğine vurgu yaptı.

Başkan Seferbey: ‘Kadın hakları özgürlüğü üretmekle gelecek’

Baskan Seferbey ‘Kadin Haklari Ozgurlugu Uretmekle Gelecek 1

Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey, Kadın Hakları Günü hakkında gazetemerhaba.com’a yaptığı konuşmada, “Atatürk bize 5 Aralık 1934’te kadın haklarını ve özgürlüğünü verdi. Dünyada ilk olan bir şeyi gerçekleştirdi. Ancak biz bunun değerini bilmiyoruz. Kadın olarak çalışıp üretmemiz lazım” diyerek kadınların Atatürk tarafından verilen hakları değerlendirmeleri ve üretken bir rol üstlenmeleri gerekliliğine vurgu yaptı.

“Kadınlar potansiyellerinin farkında değil”

Seferbey, sözlerine bazı kadınların haklarının ve potansiyellerinin farkında olmadığını belirtti. Seferbey, “Günümüzde çok tembel kadınlar var. Devlet imkan veriyor, kurslar açıyor. Kursa giden kadınların çoğu öğretmen, avukat gibi meslekleri olan kadınlar ancak bazı ev hanımlarını bu kurslara getirmemiz çok zor oluyor. Kadınlar bize verilen hakların kıymetini bilmiyorlar. Oysa ki elimizde olan haklar o kadar güzel ki! Üreten, başaran kadın olmak çok kolay. Yeter ki haklarımızı bilelim, potansiyelimizin farkına varalım” şeklinde konuştu.

“Kendisini geliştiren kadın çocuğunu da geliştirir”

Seferbey, kendisini geliştiren kadınların çocuklarını da geliştirebileceğini ifade etti. Sözlerine, “Bir kadın çocukları için her şeyi yapar. Ama önce kendisini geliştirerek çocuğa örnek olmalı. Kendisini geliştirmeyen kadın çocuklarına ne yazık ki sınırlı bir örnek olabilir” dedi.  Seferbey sözlerine “Ben şu an kız çocuklarına daha çok değer veriyorum. 30 yıldır dernekteyim, 30 yıldır öğrenci okutuyorum. Durumu iyi olmayan öğrencilere burs veriyorum” şeklinde devam etti.

Burs Verirken Kız Öğrencilerini Önde Tutmasının Sebebini Paylaştı

Seferbey, özellikle burs verirken kız çocuklarına öncelik vermesinin ardındaki hikayeyi  de paylaştı. Seferbey, “Bir erkek öğrenci bana geldi, ‘Zekiye anne burs verirken kız öğrencileri daha önde tutun.’ dedi. Kız öğrencilerinin kimseden para isteyemediğini ancak erkeklerin rahatlıkla bir yerde çalışıp para kazanabileceğini söyledi. Bu olaydan sonra burs konusunda kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapmaya başladım.” dedi

“Çalışan kadın olduğu yeri güzelleştirir”

Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey , kadınların çalışma hayatına katılması ve meslek sahibi olması gerekliliğine vurgu yaptı.  Seferbey, kendi deneyimlerini paylaşarak, “Ben 5 çocuk büyüttüm. Emekli hemşireyim. Çalıştığım zamanlarda işime gittim, geldim evdeki işlerimi de yaptım. Bu süreçte bir sürü dernekte görev aldım, kendimi geliştirdim ve başka kadınların da gelişmesini sağladım. Çalışan kadın olduğu yeri güzelleştirir, geliştirir. Bu yüzden kadınlar olarak haklarımıza sahip çıkıp kendimizi geliştirerek sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu haklara sahip çıkmak bizim elimizde” dedi.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir Barosu Başkanlığı’ndan Kadın Hakları Vurgusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu