Gündemİlçe Haberleri

Başkan Uçan’dan Tüp Bebek Merkezi Açılışına Tepki

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nin Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı, Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan tarafından eleştirildi.

Başkan Uçan’dan Tüp Bebek Merkezi Açılışına Tepki

Baskan Ucandan Ilac Tekellerine Karsi Mucadele Cagrisi 1

Balıkesir Tabip Odası Başkanı, açılış törenine sağlık çalışanlarının temsilcilerinin davet edilmemesini ve devletin tarafsızlığının göz ardı edilmesini parti devleti görüntüsü olarak nitelendirdi.

Başkan Uçan Tepki Gösterdi

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne Tüp Bebek Merkezi geçtiğimiz günlerde açıldı. Açılışa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin ve birçok davetli ismin katılım gösterdi. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan’da Tip Bebek Merkezi’nin açılışına hastanenin başhekimi ve Kadın Doğum kliniğinde görev yapan hekim ve personellerin davet edilmediğini söyledi. Başkan Uçan bu açılışın siyasi bir açılış olduğunu savundu.

“Bu devletin tarafsızlığını sorgulamamıza neden oluyor”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, açılışın sağlık alanındaki profesyonellerin katılımını yok sayarak, partizan bir etkinlik haline dönüştüğünü ifade etti. Uçan, “Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı, sadece siyasi temsilcilerin ve davetlilerin katılımıyla yapıldı, bu da devletin tarafsızlığını sorgulamamıza neden oluyor. Sağlık çalışanlarının temsilcilerine yapılan bu ayrımcılık kabul edilemez” dedi.

“Yapılan açılış adeta parti devleti görüntüsü verildi”

Başkan Uçan sözlerine, ” Ancak Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin (ÜYTE) açılış  törenine Hastane başhekimi ve Kadın Doğum kliniğinde görev yapan hekim ve personel katılmadığı gibi, sağlık çalışanlarının temsilcileri sağlık meslek örgütleri, sendikalar, dernekler de açılışa davet edilmedi. Yapılan açılış adeta parti devleti görüntüsü verildi.” şeklinde devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Başkan Uçan’dan Çağrı: ‘Sağlık çalışanlarının tarafsızlığını koruyalım’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu