Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN UYSAL’DAN KABOTAJ BAYRAMI’NDA FARKINDALIK PROJESİ

Burhaniye Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, yat limanında yapılan su altı deniz temizliği sırasında çıkartılan atıkları sergiledi.

Atıkların, doğa ve çevrenin insan faktörüyle kirlenmesine farkındalık oluşturmak amacıyla sergilediklerini söyleyen Başkan Necdet Uysal, “Denizlerimizin temizliğine büyük önem veriyoruz. Burhaniye, her sene olduğu gibi bu sene de mavi bayrağı sahillerinde dalgalandırmaya devam ediyor. Bugün burada, liman içinde su altından çıkarılan atıkları üzülerek gördük. Kendi kendimize ne kadar zarar verdiğimizi gösteren somut bir örnektir bu. Dileğimiz insanlarımızın bu konuda bir an önce bilinçlenmesi” dedi. Belediyeden edinilen bilgiye göre 1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nın 92’nci yıldönümü, Burhaniye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İskele Mahallesi Yat Limanı’nda gerçekleşen kutlamalara, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç, Cemil Bahadır ve Güngör Persil ile diğer protokol üyeleri katıldı. Etkinliklere, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

YARIŞMALAR HEYECANLI GEÇTİ

Kaymakam Öner ve Başkan Uysal’ın Türk Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bırakmasıyla başlayan program, Uysal’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti. 8-14 yaş grubu küçükler 50 metre serbest stil yüzme, büyükler 100 metre serbest stil yüzme, denizde ördek yakalama ve yağlı direkte bayrak kapma yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Kıyasıya rekabetle geçen yarışlarda dereceye giren gençlerin ödülleri, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verildi. Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin yaptığı gösteriler de törene renk kattı.

CAM 4500 YILDA YOK OLUYOR

Doğa ve çevrenin, insan faktörüyle kirlenmesine farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan sergide, su altından çıkan malzemelerin doğada geri dönüşüm sürelerini belirten pankartlar da vatandaşların dikkatine sunuldu. Cam şişelerden araç lastiklerine kadar birçok zararlı atığın sergilendiği alanı ziyaret eden Başkan Uysal, “Denizden çıkarılan nesneleri üzülerek görüyoruz. Dileğimiz bir dahaki sefere böyle bir temizlik ihtiyacı olmamasıdır. Bir lastiğin doğada yok olma süresi 50, camın ise 4500 yıl. Bu haftanın önemine uygun olarak, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir sergi düzenledik. İnsanlarımızın bilinçlenmesine faydalı olacağını umuyorum. Denizlerimizi sevmeli ve sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu