Gündemİlçe Haberleri

Başkan Yavaş’ın Eşi İftarlık Yemekleriyle Vatandaşların Sofrasında

Sındırgı’da Ramazan ayı, Başkan Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş'ın önderliğinde farklı bir atmosferde yaşanıyor.

Başkan Yavaş’ın Eşi İftarlık Yemekleriyle Vatandaşların Sofrasında

Baskan Yavasin Esi Iftarlik Yemekleriyle Vatandaslarin Sofrasinda 1

Çat Kapı Ziyaretten Vatandaşta Memnun

Her gün 600’den fazla kişinin evlerine sıcak iftar yemeği ulaştırılırken, sosyal yardımlardan sokak iftarlarına kadar birçok etkinlik ilçede gerçekleştiriliyor. Başkan Yavaş’ın özellikle çat kapı iftar ziyaretleri, vatandaşların yüzlerini güldürüyor ve gönüllerinde taht kuruyor.

Baskan Yavasin Esi Iftarlik Yemekleriyle Vatandaslarin Sofrasinda 2

Şehit Aileleri ve Yaşlılar Unutulmuyor

Başkan Yavaş ve eşi, öncelikli olarak şehit ailelerinin evlerine konuk oluyorlar. Yaşiye Hanım’ın hazırladığı iftarlık yemekleri alarak gerçekleştirilen çat kapı iftar ziyaretleri, özellikle şehit ailelerinin yanı sıra kimsesi olmayan ya da uzakta olan yaşlıları da kapsıyor. Bu geleneksel ziyaretler, Ramazan geleneğini sürdürmenin yanı sıra toplumsal dayanışmayı da pekiştiriyor.

Baskan Yavasin Esi Iftarlik Yemekleriyle Vatandaslarin Sofrasinda 3

Depremzede ve Diğer Vatandaşlarla Dayanışma

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi, çat kapı ziyaretlerinde sadece şehit aileleri ve yaşlılarla sınırlı kalmıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremzede kardeşler de bu ziyaretler kapsamında unutulmuyor. Bu adımlar, toplumsal dayanışmanın ve birlik beraberliğin Ramazan ayında nasıl yaşandığını gösteriyor.

Baskan Yavasin Esi Iftarlik Yemekleriyle Vatandaslarin Sofrasinda 4

Başkan Yavaş’tan Ramazan Mesajı

Başkan Ekrem Yavaş, Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, “Mübarek Ramazan ayındayız. Sındırgı’da yıllardan beri her kesime el uzatan bir belediye olarak, şehit ailelerinden, gençlere kadar herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Gerek sıcak yemek dağıtımları gerekse çat kapı ziyaretlerimizle Ramazan bereketini birlikte yaşıyoruz. Teravih namazlarında kırsal mahallelerde buluşup vatandaşlarımızla çay sohbetinde bir araya geliyoruz. Ramazan, birlik beraberlik ve kardeşliğin ayıdır. Bereketli olsun” dedi.

Haber: Bülten

2024’ün Ramazan Pidesi Balıkesir’de Yenir!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu