Gündemİlçe Haberleri

Başkan Yücel Yılmaz: “İnsana ve doğaya saygılı şehir”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, süre gelen kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar attı.

 

BBB, Güneş Enerjili Aydınlatmaya Geçiyor

Başkan Yücel Yılmaz: “İnsana ve doğaya saygılı şehir”… Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın “İnsana ve doğaya saygılı şehir” vizyonuyla çalışmalarına yön veriyor. Devamında, çevreci yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Büyükşehir, yenilenen enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde süre gelen ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, şimdi de şehirdeki bazı park ve mezarlıklarda güneş enerjili aydınlatma sistemlerine geçiş yapıyor.

Başkan Yücel Yılmaz: &Quot;İnsana Ve Doğaya Saygılı Şehir&Quot;

Yaygınlaşacak

Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanır ve süre gelen kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar attı. Yeni bir çevreci uygulamayı daha hayata geçirdi. Karbon nötr bir şehir için daha önce hizmet binaları, kapalı pazaryerleri ile birçok noktadaki akıllı durakların çatılarına güneş enerji santralleri kuran Büyükşehir Belediyesi, şimdiyse bazı tesislerini, mezarlık ve parkları güneş enerjisiyle aydınlatıyor. Dahası, mevcut 61 aydınlatmayı güneş enerjili sistemle değiştiriyor. Son olarak  Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve ekonomik bir uygulama olan yenilenen enerji ile aydınlatmayı kent genelindeki park ve yeşil alanlarda da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Başkan Yücel Yılmaz: &Quot;İnsana Ve Doğaya Saygılı Şehir&Quot;

Güneş enerjisi; Güneş enerjisi, Güneş’teki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi ile oluşan füzyon sürecinde ortaya çıkan ışıma enerjisidir. Bu enerjinin dünyaya yansıması olan güneş ışığından süre gelen ve yenilenen enerji üretilebilir. Son olarak, güneş enerjisi sera gazı emisyonuna sebep olmaz. Bu yüzden temiz bir enerji kaynağıdır.

Güneş enerjisi özellikleri; Güneş enerjisi en temiz yenilenebilen enerji kaynağıdır. Tükenmeyen enerji kaynağıdır. Enerjiye ihtiyaç duyulan hemen hemen her alanda kullanımı olur. İşletme maliyeti oldukça azdır. Devamında, doğal ve çevreci enerji kaynağıdır. Çevreye zararlı atıkları yoktur.

Güneş enerjisi nasıl çalışır? Fotovoltaik güneş panelleri güneş ışığını emer. Her güneş panelinde fotovoltaik (PV) hücreler bulunur. PV hücreleri ışığı (fotonları) alır. Ardından,  ışığı elektriğe dönüştürür. Ayrıca, güneş ışığı güneş paneline çarptığında, doğru akım (DC) elektrik üreterek PV hücreleri çalışmaya başlar.

..Başkan Yücel Yılmaz: “İnsana ve doğaya saygılı şehir”…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu