Gündem

BASKİ SULARI KONTROL ETTİ

BASKİ Genel Müdürlüğü, içme sularının klor kontrollerinin yetkililerce ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştiğini belirtirken, bu konuda açıklamada bulundular.

BASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ‘Balıkesir merkez ve kırsal mahallelerde bulunan içme suyu depolarının klorlanması tam otomatik klorlama cihazıyla yapılmaktadır. Şebekeye verilen içme sularının tamamı klorlanarak bakiye klor ve kontrol numunelerinin takibi BASKİ Genel Müdürlüğü elemanları ve Sağlık İl Müdürlüğü elemanları tarafından koordineli olarak yapılmaktadır. Herhangi bir yerleşim yerinde içme suyundan kaynaklanan hastalıklar meydana geldiği zaman Sağlık İl Müdürlüğünce Genel Müdürlüğümüze uyarı yapılmaktadır. Soruna anında müdahale edilerek çözümüne yönelik gerekli tedbirler İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Genel Müdürlüğümüzce alınmaktadır.

09.01.2006 tarih ve 26048 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Yüzme Suyu Analizleri yaptırılmaktadır. Analiz sonuçları itibarıyla orta ve kötü kalitede olan sahil beldelerinde sorunun çözümlenmesine yönelik gerekli tedbirler İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Genel Müdürlüğümüzce alınmaktadır’

22 MAVİ BAYRAKLI PLAJ

İyi bir çevre yönetimi için projelendirmeler yaptıklarını belirten BASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ‘’Turizm Bakanlığı önderliğinde 1993 yılında kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ve iyi bir çevre yönetimi ile çevre bilinçlendirme etkinliklerini içeren Mavi Bayraklı plaj sayısı 22 olarak belirlenmiştir.

Genel Müdürlüğümüz görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisleri kapasitesinin altında giriş suyu miktarı ile yönetmelik ve standartlara uygun işletilmekte olup, tesis çıkış suyu değerleri açısından “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde (SKKY)” belirtilen standart ve limitler aralığında çalıştırılmaktadır. Bu durum tesislerimizin yasal mevzuat uyarınca izlemeye esas yaptırılan akredite laboratuvar analiz sonuçları ve işletmeye yönelik tesis laboratuvarımızda yapılan analizler ile belgelendirilmektedir.Ayrıca tesislerimizde kurulu bulunan Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri (SAİS) cihazlarından otomatik numune alınarak 6 farklı parametrede sürekli çıkış suyu kalite kontrolü yapılmaktadır.

Sisteme entegre halde bulunan uydu interneti sayesinde Bakanlık Birimleri kesintisiz olarak bütün sonuçları takip etmektedir. Uzaktan izleme sistemindeki analiz cihazlarına herhangi bir diş müdahale olmaması için cihazlar çevre bakanlığı yetkilileri tarafından mühürlenip güvenlik kamerası sistemi ile de ayrıca takip edilmekte, SAİS işletimi ve analiz sonuçlarında uygunsuzluk durumunda Genel Müdürlüğümüz uyarılmaktadır. An itibarıyla tesislerin çalışmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu