Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BASKİ’de Habitat Heyecanı

BASKİ’de Habitat Heyecanı

 

Balıkesir Su ve İdaresinde 3 Ekim Dünya Habitat günü heyecanı sürüyor. Habitat organizasyonu için Balıkesir’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Baski’nin standını ziyaret etti. Diğer yandan, Baski kaliteli hizmet anlayışında sürdürülebilirlik için personelini eğitiyor.

Ayrıca, bu kapsamda Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Uyum Danışmanlığı ile ilgili bir anlaşma imzalamıştı. Söz konusu 2022 Teknik Destek Programında yer alan oturumların sonuncusu tamamlandı. Baski bir yandan personel eğitimini sürdürürken, diğer yandan da Dünya Habitat Günü hazırlıklarını gerçekleştirdi. Baski Genel Müdürü İzzet Günal, Dünya Habitat Günü kapsamında oluşturulan Stantta Bakan Kurum’a sunum yaptı. Günal aynı gün bir diğer ziyaretçi olan Bilal Erdoğan’a da bilgi verdi.

Baski Habitat 01

Ayrıca, Baski resmi sitesinde eğitim ile ilgili bir açıklama da yaptı. Açıklamada, “Yeşil Mutabakat Uyum Danışmanlığı projesinin Eylül ayı son oturumunda oturumları tamamlanmıştır. Personellerimize “AB Yeşil Mutabakat Temel Eğitimi, Sürdürülebilirlik Ekibinin Oluşturulması bilgisi verilmiştir. Ayrıca, GRI Sürdürülebilirlik Raporlamaları hakkında bilgiler de verilmiştir. İklim değişikliği ile ilgili olarak da, FIT FOR 55 Uyum Paketi ve İklim Değişikliği ile Birlikte Alınması Gereken Tedbirler” alanlarında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır” ifadesi, yer aldı.

Baski Habitat 02

Açıklamanın Devamı ise Şöyle Oldu;

Yeşil Mutabakat Uyum Danışmanlığı ile, faaliyet gösterdiğimiz sektör alanlardaki gelişmeleri yakından takip edebilir, ürün veya hizmet özelinde veya kurumsal ölçekte karbon ayak izini hesaplayabilir, karbon emisyon maliyetlerini analiz edebilir ve sınırda karbon düzenlemelerine daha hızlı adapte olabilir, yapacağımız yeni yatırımların Yeşil Mutabakat’a uygun olmasını sağlayabilir, Mutabakat hedefleri çerçevesinde atıklarımızı sürdürülebilir bir şekilde azaltabilir; bunun için etkin bir atık yönetim politikası oluşturabilir, enerji üretiminde ve kullanımda temiz enerji kaynaklarından nasıl faydalanacağını öğrenebilir, ürün tasarımında çevreci ve geri dönüştürülebilir malzemelere geçiş yapabilir, Avrupa Yeşil Mutabakat çağrısı gibi proje çağrıları için doğru projeler hazırlayabilir duruma gelmeyi hedeflemekteyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu