Gündem

BAŞVURU ZAMANI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvuru Ağustos ayında almaya başladı.

 

KYK’dan yapılan açıklamaya göre, ülke geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) toplam 748 yurtla, 600 binden fazla üniversiteli gence  ev sahipliği yapan kurum, bu yılki yurt başvurularını bu ay alacak. Öğrencilerin başvuruları “e-devlet”te yer alan öğrenim bilgilerine  göre değerlendirilecek.

BU YIL TAMAMEN HAYATA GEÇİRİLİYOR

Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı  amaçlayan KYK, geçen yıl kısmi olarak uyguladığı sistemi bu yıl tam olarak hayata geçirecek. Buna göre, öğrencilerin okul bilgileri, YÖK’ün sistemi üzerinden alınacak. Uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak, mağdur olması engellenecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ OLMAYANLAR NE YAPACAK?

Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi  olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları  veya diğer e-devlet’e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza,  mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla  ilgili her tür bilgiye kurumun resmi internet adresi “yurtkur.gsb.gov.tr”den  ulaşabilecek.İsmail Koca

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu