Köşe Yazıları

BAÜN Hastanesinde  Neler Oluyor?

Sevgili okurlar geçtiğimiz günlerde BAÜN’de Neler Oluyor? başlığı ile üniversitemizde gerçekleştirilen yeniliklerin bazılarından bahsetmiştim.

 Bu yazımın üzerine siz sevgili okurlarımızdan üniversitedeki gelişmeleri dedikodulardan değil de kaynağından öğrenmekten memnun olduklarını dile getiren çok güzel geri dönüşler oldu.

 

BAÜN Hastanesinde  Neler Oluyor?… Kıymetli dostlar basından sizlerin de takip ettiğiniz kadarıyla üniversitemiz kabuk değiştiriyor ve akademik anlamda normalleşme sürecine giriyor. Yani yeni yönetim aslında normal yapılması gereken işleri yapıyor. Ama bu yetmez, BAÜN’ü hak ettiği noktaya çıkartmak için çok çalışmamız gerekiyor.

Bu haftaki köşemde Üniversitemizin şehre bakan yüzü olan Balıkesir Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizdeki gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel OĞURLU’nun göreve geldiği günden bu yana üniversite hastanesi en önemli gündemimiz oldu. Sürekli Dekanlık, Başhekimlik ve Hastane baş müdürlüğü ile toplantılar yapıp hastanede görülen aksaklıklara, eksikliklere, halktan gelen şikayetlere ve bunlara karşı çözüm önerilerine kafa yorup durduk.

Hastanede ilk yapılan işlerden birisi veznede bekleme sırasına son vermek oldu. Vezne sayısı ikiye çıkartıldı, her vezneye pos cihazı kondu ayrıca iki tane de elektronik ödeme makinası getirildi. Hastanemizde metrelerce uzayan o nakit para ödeme kuyruğu artık yok.

Hastanede hasta girişi değiştirilerek daha ferah bir hale getirildi. Hastaneye gelenleri artık girişte danışma masamızda güler yüzlü personeller karşılıyor. Tüm hastane personelimiz artık çalışma alanlarına uygun özel kıyafetler giyecekler. Ayrıca girişte yaşlı hastalarla ilgilenecek bir yardım ekibi bulunacak.

Hastanedeki temizlik herkesin şikâyet ettiği bir konuydu. Yeni göreve gelen ekip hastaneyi baştan sona detaylı bir temizlikten geçiriyor. Belki de ilk defa hastanede böyle detaylı bir temizlik yapılıyor diyebiliriz.

Kan alma ünitesindeki sıra problemini azaltmak amacıyla yoğunluğun yaşandığı günlerde ilgili birime ek koltuk ve personel takviyesi yapıldı ayrıca öğle arasında da personele mesai yazıldı. Artık ekstrem durumlar olmadığı sürece kan alma sırasında da uzun süreli bekleme olmayacak.

Hastanede bir başka şikâyet konusu da BT, MR ve Ultrason gibi görüntüleme cihazları için verilen ileri tarihli uzun randevu süreleriydi. Bunu çözmek amacıyla Röntgen sayımız üçe, Bilgisayarlı Tomografi sayımız ikiye, Ultrason sayımız da beşe çıkartıldı. Mevcut MR cihazının yazılımı güncellendi ve 2024’te bir MR daha alınması plana alındı. Ayrıca bu cihazları kullanacak tekniker ve personel alımı için talepte bulunuldu. Tüm bunlar gerçekleştirildiği takdirde şikâyet konusu olan aylar sonraya verilen ileri tarihli randevu sıraları da ortadan kalmış olacak inşallah.

Hastanede yaşanan birçok sorunun ana nedenlerinden birisi yer ve yatak problemiydi. Hastane yatak kapasitesini artırmak için girişimlerde bulunduk. BAÜN’de ilk defa hayırsever iş adamı Mehmet Çetin bey 64 yataklı ek bina bağışında bulundu. İnşallah bu bağış bundan sonra gelecek bağışların da habercisi olacak. Bu arada yıllardır sürüncemede kalan 124 yataklı hastane ek binasının ihalesi tamamlanarak ilk kazma vuruldu, pek yakında temel atma töreni ile bu güzel gelişme de kamuoyu ile paylaşılacak. Bu ek binalarla BAÜN Hastanesinin toplam yatak kapasitesi 475’e çıkmış olacak. Tüm bunlara ek olarak sağlık turizmi, fizyoterapi merkezi ve onkoloji birimi konusunda da plan ve projelerimiz devam ediyor.

Hastane otoparkı yetersizliği de ayrı bir problemdi, şu an yapılan ek bir otopark düzenlemesi ile bu problemi de pek yakında çözülecek.

Hastane çevresinin rekreatif anlamda profesyonel bir peyzaj düzenlenmesine ihtiyaç olduğu açık. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle yapılacak protokolle bu problem de pek yakında çözülecek.

Tüm bu yapılan fiziki iyileştirmeler kaliteli doktor ve personel olmadan tek başına yeterli olamazdı, bunun için bu yılın ilk yarısında 15 akademik yükselme, 17 yeni akademisyen ve 16 da idari kadro alımı gerçekleştirildi.

Sevgili dostlar bunları tabi ki reklam olsun diye anlatmıyorum. Amacım üniversitemizde yapılanları ve yapılması düşünülenleri kaynağından kamuoyuna duyurmak. Son söz olarak ekip olarak yoruldukça artan enerjimizle üniversitemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.

Kedilerin Sevdiği Otlar//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu