GündemEğitimTürkiye Gündemi

BAÜN Öğrencileri ‘’Yüz yüze eğitim istiyoruz’’

BAÜN Öğrencileri Açıklama Yaptı; ‘’Yüz yüze eğitim istiyoruz’’

 

Balıkesir Üniversitesi öğrencileri NEF önünde bir basın açıklaması yaptılar.  Açıklamada yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime devam edilmesine ilişkin karara ilişkin konular gündeme geldi.

 

345

Açıklamada öğrenciler; ‘’Geçtiğimiz günlerde büyük bir felaket yaşadık. Öncelikle depremde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Bugün burada bulunmamızın sebebi bütün Balıkesir Üniversitesi öğrencileri adına yüz yüze eğitime ara verilip,  eğitime uzaktan devam edilmesi kararıyla ilgili görüşlerimizi belirtmek için buradayız. Hepimizin bildiği gibi pandemi döneminde eğitime verilen arayla birçoğumuz uzaktan eğitim kalitesinin yetersizliği nedeniyle bir verim alamadığımızı düşünüyoruz. Dersleri kurallarına uygun bir şekilde işlemiş olsak da öğrenmiş olduğumuz bilgileri uygulamaya dökmekte sıkıntı yaşadığımız aşikar. Tam her şey yoluna girdi derken şimdi tekrardan uzaktan eğitime geçildi.  pandemiden dolayı bir eksikliğimiz varken, bizlerin eksiklerine yenileri eklenmemeli’’ dedi.

 

123 26

Açıklamaya Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin ve Balıkesir Üniversitesi öğrencileri katılım sağladı. Ayrıca Balıkesir CHP Gençlik kolları da katılım sağladı.

 

567

Bu süreçte yaşanan mağduriyetler ve isteklerini öğrenciler şu şekilde ifade ettiler

‘’Bu süreçte alınan kararların sürekli değişmesinden dolayı yüz yüze eğitime döndüğümüzde tekrardan uzaktan eğitime geçilmeyeceğine dair garanti istiyoruz. İlk alınan uzaktan eğitim kararıyla birçok arkadaşlarımız evlerini yurtlarını boşaltıp memleketlerine dönmüş bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımıza ulaşım ve barınma adına yaşadıkları mağduriyetten dolayı maddi destekte bulunulmasını istiyoruz’’.

‘’Eğer uzaktan eğitime karar verildiyse ve bu sürdürülecekse derslerin verimli olabilmesi için bütün ders anlatılan sınıflara kaliteli düzeyde ses ve kamera sistemleri kurulmasını ve derslerin bu sınıflarda anlatılmasını istiyoruz. Yarın öğretmen olacak olan arkadaşlarımız okullarında sınıf pratiği kazanmadan kendi öğrencilerine faydalı olamayacağını düşündüğümüz için yüz yüze eğitim görmelerini istiyoruz’’.

‘’Biz Balıkesir Üniversitesi öğrencileri olarak haklı olduğumuz bu durumda öncelikle rektörlüğümüzün bize destek vermesini ve sesimizin duyulmasını istiyoruz.  Son olarak üniversitemizde örgün eğitime devam etme kararımızda çok ısrarlı ve ciddiyiz. Son sözümüz de şudur ki: Depremde zarar gören, zarar görmese de o ortamda bulunmuş olan arkadaşlarımızın bu travmayı ancak yüz yüze eğitim ortamında, yaşadıklarını, acılarını biz arkadaşlarıyla paylaşarak atlatabileceklerini düşünüyoruz. Birbirimize dokunup, sarılmamız gerekirken bunun bir ekran ardında yapmamızın pek de iyileştirici bir çözüm olmayacağı kanaatindeyiz’’.

Haber:  Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu