Gündemİlçe Haberleri

Bayramın Vazgeçilmezlerinin Fiyatları

Bayramın vazgeçilmezlerinin fiyatları. Vazgeçilmez Tatlarında Reyon Fiyatları. Bayramın En Sevilen Lezzetlerinde Fiyatlar Ne Durumda?

Bayramın vazgeçilmezlerinin fiyatları. Balıkesir’de Ramazan Bayramı’na yaklaşılırken, bayramın olmazsa olmazı tatlı ürünler reyonlardaki yerlerini almaya başladı. Peki, bayram öncesi fiyatlar ne durumda? Merhaba Gazetesi’nin elde ettiği fiyat bilgileri haberimizde.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Küçük büyük herkesin sevdiği ve bayramların vazgeçilmezi olan rengarenk şekerler. Bununla birlikte çikolatalar ve lokumlar var. Hepsi reyonlarda satılmaya başladı. Satıcılar, geçen seneden bu yana fiyatlara yüzde 20-25 zam geldiğini ifade etti. Satışların durgun olduğunu ve bayrama 3-4 gün kala artacağını belirttiler.

Fiyatlar Alım Gücüne Göre Değişiyor

Büyük bir heyecanla beklenen bayram öncesinde sıkça ikram edilen çikolata, lokum ve şeker reyonlarda alıcılarını bekliyor. Fiyatlar ise alım gücüne göre kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Fiyatlar Ne Durumda?

Marketlerde yerini alan bayram lokumları 50 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaya başlandı. Şekerlerde ise dökme şekerin kilosu 100 TL, yumuşak meyveli şekerin 350 gramı 34 TL olarak etiketlere yansıyor. Çikolatalarda ise patlak çikolatanın kilosu 175 TL, ikramlık sütlü çikolatanın 300 gramı 75 TL, 250 gramlık kutu çikolatalar 110 TL, pirinç patlaklı çikolatanın 500 gramı 60 TL olarak alıcılarını bekliyor.

Beyaz Şeker, Küp Şekerde Son Fiyatlar Ne?

Ayrıca, bayramda tatlıların içinde kullanılan ya da yanında çaylarla birlikte servis edilen şekerler için de fiyat araştırması yaptık. Marketlerde 1 kilo toz şekerin fiyatı 24-27 TL arasında değişkenlik gösteriyor. 5 kilo toz şekerin fiyatı ise 105-115 TL arasında değişiyor. Küp şekerlerde ise 1 kilo küp şekerin fiyatı 24,75-27 TL arasında değişirken, 750 gramlık küp şeker 18,75 TL’den satışa sunuluyor.

Haber: Mustafa Sülün

Daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu