BakımBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Saçın erken beyazlamasının sebepleri arasında genetik faktörlerin önemli rolü var. Ancak bazı etkenler, saçlarınızın erken yaşlarda beyazlamasına sebep olur.

 

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!… Stres, zararlı alışkanlıklar, vitamin ve mineral eksikliği, düzensiz beslenme, hormonal dengesizlikler gibi birçok faktör, saçların erken beyazlamasına yol açan sebepler arasında yer alıyor. Saçın erken beyazlaması, yaşlanma sürecinin doğal bir parçasıdır fakat bazı kişilerde aşırı beyazlama görülür. Beyaz saçları doğal yöntemlerle kapatmak için birçok çözüm yolu var. Dahası, doğada bulunan bu bitkinin kökleri ise saçları adeta gençlik yıllarına götürür.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Beyaz saçlarınıza evde yapacağınız tariflerle 1 saat içinde veda edebilirsiniz. Ayrıca, yapılan araştırmalar, saç beyazlamasının saça rengini veren bir pigment olan melaninin azalmasından kaynaklandığını ileri sürüyor.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Zamanla, saç köklerindeki melanin üreten hücreler hasar görür veya ölür. Dahası, bu da üretilen melanin miktarının azalmasına ve sonuç olarak saçın beyazlamasına neden olur.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Şu anda saçın erken beyazlamasının bilinen bir tedavisi olmasa da, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve tedaviler daha fazla beyazlamayı yavaşlatmaya veya önlemeye yardımcı olur.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Stresi yönetmek, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak ve saç sağlığını geliştirmek için gerekli vitamin ve mineralleri içeren saç ürünlerini etkili çözüm olur.

Ayrıca beyaz saçları saklamanın en iyi yollarından bir diğeri onları doğal bir şekilde boyamak. İşte evde doğal saç rengi yapmak için 10 kolay tarif.

Kahve

Kahve, beyazlayan saçlarınız için muhteşem bir çözüm önerisidir. Dahası, güçlü bir kahve demliği hazırlayın ve soğumaya bırakın. Ardından, saçınıza uygulayın. Sonrasında, 1 saat bekletin ve sonra durulayın. Kahve saçınıza zengin, koyu kahverengi bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

 

Pancar Suyu

Pancar suyu beyaz saçların üzerinde çok etkilidir. Ayrıca saç köklerini besler ve güçlendirir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Birkaç pancarı kaynatın ve suyunu soğumaya bırakın. Sonrasında, saçınıza uygulayın ve 1 saat bekletin. Ardından, su ile durulayın. Pancar suyu saçınıza kırmızımsı mor bir ton verir.

Kına

Kına saçlara doğal bir renk verir. Ayrıca saçları besler ve onarır. Bir macun oluşturmak için kına tozunu sıcak suyla karıştırın. Saçınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin. Su ile durulayın. Kına saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Adaçayı

Adaçayı saçlara doğal nemini kazandırır. Saçların sağlıklı olmasına yardımcı olur. Güçlü bir adaçayı çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Adaçayı saçınıza daha koyu kahverengi bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Papatya

Güçlü bir papatya çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Papatya saçınıza açık sarı bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Ceviz

Ceviz saç köklerini güçlendirir. Saç sağlığını korur ve dökülmeleri de engeller. Cevizlerin kabuklarını kırın ve suda kaynatın.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

POSTA’nın edindiği bilgiye göre, soğumaya bırakın ve saçınıza uygulayın. Bir saat bekletin ve suyla durulayın. Siyah ceviz saçınıza koyu kahverengi bir renk verir.

Havuç Suyu

Birkaç havucu kaynatın ve suyunu soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Havuç suyu saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Ravent Kökleri

Ravent köklerini suda kaynatın ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Ravent saçınıza kırmızımsı kahverengi bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

Limon Suyu

Taze limon suyunu sıkın ve saçınıza uygulayın. Birkaç saat bekletin ve suyla durulayın. Limon suyu saçınıza açık sarı bir renk verir.

Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!

…Beyaz Saçlar Tarih Oluyor!…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu