Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bigadiç “Gidip de Dönemeyen” Kahramanları Buldu

Bigadiç “Gidip de Dönemeyen” Kahramanları Buldu

 

Bigadiç Belediyesi iki buçuk yıl süren uzun soluklu bir çalışmaya imza atarak, Çanakkale savaşlarına bölgeden katılan ve ‘Gidip de Dönemeyenler’ olarak anılan 320 kahraman şehidin isimlerini tek tek belirleyerek, soy kütüğüne uygun bir şekilde ait oldukları 65 yerleşim biriminde yaptırdığı şehitlik anıtı yaptırdı.

 

Bir takım açılışlar için Balıkesir’e ziyarette bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve beraberinde ki heyetle ziyaret ettiği, emsal çalışma teşkil eden şehitlik ve projeden etkilendiği ifade ediliyor. Proje, Bigadiç halkı tarafından takdir ile karşılanmakla birlikte bazı vatandaşlar “bu anıtlar bizim asıl gururumuz” şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile getiriyor.

 

05F31633 8235 41E9 Be9D 6C5Eeb0B4A34

 

Başkan İsmail Avcu’nun, “benim için ayrı bir önem var” dediği proje, Halk Eğitim Müdürlüğü, uzman bir tarihçi ile Belediyeden bir görevlinin oluşturduğu ekip tarafından, Uzun süren bir titizlikle yürütüldü. Çalışma sonucunda belirlenen 18-45 yaş aralığında ki ‘Gidip te Dönemeyen’ kahramanların isimleri, soy kütüğü ile birlikte tek tek belirlenerek, ait oldukları yerleşim birimlerinde meydanda hazırlanan özel şehitlik anıtına yazıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu