Gündem

BİN 20 ERBAŞ YEMİN ETTİ

Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 367’nci Dönem (2.kademe) Kısa Dönem bin 20 erbaş ve er yemin etti.

Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 367’nci dönem (2.kademe) kısa dönem erbaş erler yemin ettiler. General Kemal Balıkesir Kışlası’nda yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kınalı Ali hikayesinin canlandırılmasının ardından K.K. Eğt. Ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ve K.K. EDOK Muh. Hiz. Des. Eğt. K. Korgeneral Metin Gürak’ın kutlama mesajları okundu. Birliğe ilk katılan P. Er Tamer Üney tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Temel eğitimleri süresince farklı branşlarda başarılı olan erlere Bkm. Alb. Cengiz Cömertoğlu tarafından takdir belgeleri verildi. Babalarıyla aynı yerde eğitim gören babalar ve oğullarına ise hediyeleri takdim edildi.

Cömertoğlu ‘Teminatı Şeref ve Namustur’

Yemin töreninde konuşma yapan Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Albay Cengiz Cömertoğlu, ‘Değerli misafirlerimiz unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir.’ İfadelerini kullandı.

Cömertoğlu ‘Onlar Bizim Gözbebeklerimiz’

Törende ailelere de seslenen Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Albay Cengiz Cömertoğlu şu ifadeleri kullandı; ‘Saygıdeğer anne ve babalar, sizler tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız bir sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı, vatan borçlarını ödemeleri için, bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer anne ve babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar, bizim de evladımız olmuşlardır. Bu yüce Milletin hasletleri devam ettikçe, içiniz de, gönlünüz de, aklınız da rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizin sadık bekçileriyiz. Oğullarınız bizim gözbebeklerimizdir.’ Tören geçişinin ardından askerler aileleriyle kucaklaştı.Törene, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Albay Cengiz Cömertoğlu, , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Hamdi Ergün, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ve aileler katıldı. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu