Köşe Yazıları

Bir Dua’nın Ardından

İnanan insan için bir dua her şeydir. Anlamdır. Bireyin ruhsal dünyasına kulak verdiği ve durumunu rabbe arz ettiği bir haldir.

Bu hal aynı zamanda bireyin duygusal alanını düzenlediği gibi toplumsal ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini de sağlayabilmektedir.

 

Bir Dua’nın Ardından… Dua, bir anlamda kişinin kendisiyle ilgili gerçeği bir bütün olarak keşfetmesine imkân veren bilinç gibidir. Keyfiyetine, güçlü söylenişine, şiddetine bağlı olarak, ruh ve bedenimizi etkiler. Dua anında sanki şuurun derinliklerinde bir ışık yanar ve orada insan kendini olduğu gibi görür. Bencilliğini, hırsını, hatalarını, yanlış düşüncelerini, gurur ve kibrini keşfeder. Sonuçta ahlaki vazifelerini yapmaya hazırdır. Bununla birlikte fikri ve zihni alçakgönüllülüğü ve olgunluğu kazanmaya çalışır.

Böylece insanın önünde iyiliğin yolları açılır. Dua sayesinde insan ruhsal bir dinginliğe kavuşur. Dua bireylerin dertlerini olduğu gibi sözlerle ifade etmelerine yardım eder. Dua bireylerin yüklerinin bölüşüldüğü, yalnız olmadığı hissini verir. Her derdini kendi kendine taşıyacak kimseler azdır. Bazen sıkıntılar mahrem mahiyette olabilir, onlar kimse ile paylaşılamayabilir. Ama her şeyi bildiğine ve şahit olduğuna inanılan Yaratıcıya gönül rahatlığıyla dertler aktarılabilir. Bu paylaşımın insanın ruh  dünyasında gerçekleşebilecek olumsuz gelişmelere fren olacağı herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir.

Renklerin Buluşması//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu