GündemEkonomiGörüntülü Haberler

BİZİ ŞEHRE DÖNDÜRÜN

Balıkesir Ticaret Borsası, Müşterek oda ve borsa toplantısı Otel Basri’de yapıldı. Toplantıya bazı ilçelerin oda ve borsa temsilcileri de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da katılım sağladığı toplantıda Başkan Kafaoğlu, büyükşehir projelerini anlattı ve ilçelerin sorunlarını bu kez oda ve borsa başkanlarından dinledi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula toplantının açılışında yaptığı konuşmada Balıkesir’in yaşanamayacak bir şehre dönüştüğünü söyledi. Çok fazla konuşmak istemiyorum diyen Kula şu ifadeleri kullandı: ‘Balıkesir yaşanabilecek bir şehirken ve yaşanabilecek bir şehir olmaktan çıkmışken sizin elinizin değmesi ile yaşanabilir bir şehre tekrar bizi döndürmenizi bekliyoruz.’

‘BALIKESİR YAŞANABİLİR OLMAKTAN ÇIKMIŞTI’

Kula yaptığı konuşmada, ‘ Bizler 4 yıldır oda ve borsa yönetimlerinde yer alan ve bu toplantıları bir yada 2 ayda bir dönerli olarak yerine getiriyoruz. İlçelerimizin illerimizin sorunlarını ve beraber hareket ederek yaşam kültürünü, projelerini üretmeye çalışan insanlarız. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Afrin’de zeytin dalı harekâtında görev yapan kahraman askerlerimize muvaffakiyet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve kahraman şehitlerimize rahmet ulusumuza sabırlar diliyorum. Turizmden tarıma, sanayiden ticarete ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin kalkınması adına birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız.

Birlik ve beraberlik içinde olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Büyükşehir Belediye Başkanım Sizler göreve geldiğinizden buyana ilçeleri tek tek ziyaret ediyorsunuz. Herkese ulaşmaya çalışıyorsunuz. Bizler bu coğrafyada hep birlikte yaşıyoruz. Balıkesir’i kucaklayacağınıza inancımız tamdır. Bu zamana kadar her köşeye elinizi değirmeye çalıştınız. Bu şehirde yapılan güzel işler hepimizi sevindirir. Kötü şeyler hepimizi üzer. Balıkesir yaşanabilecek bir şehirken ancak yaşanabilecek bir şehir olmaktan çıkmışken, sizin elinizin değmesi ile yaşanabilir bir şehre tekrar bizi döndürmenizi bekliyoruz. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Projelerle ilgili bilgilendirmeler yapılacak burada ilçelerimizde de olması gerekenler talepler iletilecek.’ dedi.

PES ETMEK YOK!

BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Biz kültürümüzden gelen geleneklerle yaşıyoruz. Kapımızı kimseye kapatmadık. Kapımız hep açık. Aslolan milletimiz. 1milyon 205bin kişinin tamamı ile ilgilenme zorunluluğumuz var. Ulaşamıyorsak dert çözemiyorsak kendimizi sorunlu addederiz. Dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin projelerini anlatan Başkan Kafaoğlu en önemli sorun yol diyerek asfaltla tanışmamış kırsal mahallelerimiz var. 2018 yılını asfalt ve yol yılı ilan ettiklerini söyledi. Pazartesi ihalesini yaptık diyen Başkan Kafaoğlu ‘ne acıdır ki önce projeler yok diye algı oluşturmaya çalıştılar.

Çocukları sevmek, insanlara dokunup şiir okumakla bu iş olmaz’ dediler. Ama bilmiyorlar ki, önce gönüllere gireceksin. Projelerimizi hazırladık ve ciddi bir çalışma yapıldı ve ihale tarihlerini belirleyerek bir toplantı yaptık. İnanın bu ihalelerin yapılmaması için yine bu şehrin insanları bu şehirde yaşayanlar değişik saiplerle ihalenin neresine itiraz edeceklerse itirazlarını yapıyorlar. Yapsınlar problem yok! Yönetici olarak biz her türlü plan ve programı yaptık. Yapacağız dedik. Balıkesir’in kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız dedik ancak bir takım bürokratik engeller ile öteleyip yaptırmamak isteyenler olabilir ve var maalesef’dedi.

Şartnameden tutun hepsine itiraz ediliyor. Bir süreç var ve maksat bu süreçleri geçirerek yolları ve kavşakları bize yaptırtmamak. Herşeye rağmen biz işimizi başarcak güçteyiz. Pes etmek yılmaz bizde yok!dedi.Program sonuna doğru oda başkanları Başkan Kafaoğluna ilçelerdeki ticari yaşamı hareketlendirecek hizmetleri sordu ve yanıt aradı.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu