Dünyadan Haberler

Boş Zaman Boş Laf

Boş Zaman Boş Laf

Yaşadığımız toplumda dünya güzel olsa da yaşamı hem kendimize hem de çevremize kötüleştiren bizler ne doğayı nede canlı yaşamının değerini bilebildik.

Kıymet bilmeyen bir toplum büyüttük adeta. Hep eskiye özlem duyulmuyor mu? Oysaki eski denildiğinde yaşamın zor olduğunu ancak mutluluğun uzak olmadığını biliriz. Gelişen ve değişen teknoloji yenilik ve pekçok kolaylıkla birlikte hayatı kendimize zorlaştırdık, zorlaştırıyoruz ve mutsuzlaşıyoruz.

İnsanlar boş zamanlarında ne yapacağını bilemiyor. Malum pandemi e boş zaman özellikle çalışanların izne ayrılması yada kısa süreli çalışma sistemine dönmesi karşıdan bakıldığında güzel görünsede boş boş bilgisayar başında geçirilen zaman ve tv önünde vakit kaybı da yaratıyor. Elbette herkes için bu söylenemez çalışmayı seven insan ve de de işte de yapacak iş bulur kendine. Genç nesil kolayı seviyor cazip geliyor herşey onlara da hak veriyorum ancak mutsuzluğu beraberinde getiren yaşantıları görmek bazen üzüyor.

Bu düşüncelerimi sizlere aktarırken asıl değinmek istediğim ve paylaşmak istediğim bugünki hikayeye geleyim…

Boş insan yapacak başka şeyi olmadığı için dedikodu yaratır hatta bazıları içinden nifak tohumları ekmeye başlar. O yüzden boş görünen ancak dolu dolu kötülüğü ve mutsuzluğu beraberinde getiren nifak ve dedikodu yayılımınıda toplumda sıkça görmekteyiz.Bu konuda kısa ve özlü sözlerde zaman zaman sosyal medyada beğeni toplayan cümleler olarak karşımıza çıkmaktalar.

Gelelim hikaye’ye

Büyük İskender, büyük filozof Aristo’ya bir mektup yazıp sorar:

“Zaptettiğim topraklardaki insanları tahakkümüm altında tutabilmek için neler yapmalıyım?”

1- Ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim?

2- Ülkenin ileri gelenlerini hapse mi atayım?

3- Ülkenin ileri gelenlerini kılıçtan mı geçireyim?

Aristo’dan cevap gelir:

1- Sürgünde toplanıp sana karşı başkaldırırlar.

2- Hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar.

3- Onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla büyür, tahtını sallar.

Aristo, çözüm olarak şu tavsiyede bulunur:

İnsanların arasına nifak tohumları ekeceksin. Birbirleriyle savaşınca, hakem olarak kendini kabul ettireceksin. Ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın!

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu