Köşe Yazıları

Boykot Yerine

Boykot Yerine

Merhaba değerli okurlar, geçtiğimiz hafta sonu ülke geneli restoran, kafe, lokanta vs bu tip yerlere fahiş fiyatlardan dolayı boykot vardı. Olması gerekenin kat kat üstünde fiyatlara tepki amacıyla herkes boykot edip kimse bu mekanlara gitmeyecekti. Bizim ahali durur mu sizce gitmeden? Pazar günü burada büyük bir avm’ye uğradım şöyle bir bakayım dedim gerçekten de beklediğim gibi hiçbir mekanda oturacak yer yok. Yapılan tv röportajlarında da gençlerin haklı olarak ne yapalım sosyalleşemiyoruz başka türlü sözleri bir açıdan da anlamlı geldi.

Benim görüşümce bu tip boykot etkinlikleriyle olacak iş değil. Bu sadece boykot olarak düşünülmemeli sağlam bir denetleme sistemi olursa bu tip şeylere gerek kalmaz. Örnek olarak bir lokantayı ele alalım çarşı merkezde 70 liradan çorba satıyor, biraz yürüyorsun çarşıdan uzaklaştıkça 60 liraya 50 liraya kadar düşüyor.

Bu tip yerlerin devletimiz tarafından denetlenip gelir giderleri hesaplanıp ona göre bir fiyat listesi belirlenmesi lazım örnek veriyorum çarşıdaki mekan 30 bin kira veriyor 10 kişi çalıştırıyor, çarşı dışındaki diğer mekan 10 bin kira veriyor.

İlgili Makaleler

Bunların iyice araştırılıp iyi hesap kitap yapılıp ortada bir fiyatla birleştirilmesi lazım o yüzden devletimiz bunu sıkı bir denetimle takip ederse düzenlemeler getirirse eminim bunu zaten yapıyordur Ticaret Bakanlığı zaten dolaşıyor menüleri kontrol ediyor cama menülerin asılıp asılmadığını kontrol ediyor ama fiyat konusunda da çalışmalar getirip net fiyatlamayla daha uygun fahiş olmayan fiyatlarla herkes gönlünce rahat rahat mekanlara gidip oturabilir bir ortam yaratılabilir.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Çağımızın Dijital Dolandırıcılığı

Demirhan Görgülü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu