YaşamGündem

Boynuna İp Dolanan Leylek Son Anda kurtarıldı

Köylülerin Dikkati Hayatını Kurtardı

Boynuna İp Dolanan Leylek Son Anda kurtarıldı

Köylülerin Dikkati Hayatını Kurtardı

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Avşar köyünde yaşanan dramatik bir olay, hızlı bir kurtarma operasyonuyla son buldu. Bir leyleğin boynuna dolanan ip nedeniyle havada asılı kaldığı bildirildi. Durumu fark eden köy sakinleri, hemen Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) haber verdi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Söke ADM Elektrik Dağıtım Şirketi ile işbirliği yaparak bölgeye bir kurtarma ekibi yönlendirdi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle, boğulma tehlikesi yaşayan leylek kurtarıldı.

Boynuna Ip Dolanan Leylek Son Anda Kurtarildi 1

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, leyleğin boynuna sıkışmış ip ve çalılar nedeniyle uçamadığı tespit edildi. Kurtarma operasyonu sırasında leylek, bir platforma takıldı ve asılı kaldı. Ancak ekipler, hızla harekete geçerek leyleği platformdan indirdi ve boynundaki ipleri temizledi.

Leylek daha sonra serbest bırakıldı ve yeniden uçmaya başladı. Sürücü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu leylek çok şanslıydı. Her yıl özellikle yavrular büyürken buna benzer plastik ip kazalarına rastlamaktayız. Yuvalar yüksekte ve yavrular da küçük olduğundan başlarına gelen kazalar görülmediğinden, her yıl birçok leylek ölmekte ve sakat kalmaktadır” dedi.

Boynuna Ip Dolanan Leylek Son Anda Kurtarildi 2

Sürücü ayrıca, leylek yuvalarında atıkların biriktiğini ve bu durumun leylekler için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, doğaya atık maddelerin atılmaması çağrısında bulundu.

Balıkesir Okullarında Trafik Bilinçlendirme Çalışmaları Sürüyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu