SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Bu 2 Kahve Yağ Yaktırıyor

Kahvenin faydaları arasında sayılan etkilerinden biri yağ yakması. Yağ yakıcı kahveler nelerdir? Yağ yakmak için hangi kahve kullanılır? Bu 2 kahve yağ yaktırıyor!

Bu 2 Kahve Yağ Yaktırıyor

Kahvenin içerisinde yüksek oranda kafein bulunur. Kahve içenlerin uykusunun kaçtığını, odak süresinin arttığını biliyoruz. Yani; kafein bir uyarıcı ve sinir sistemini uyarır.

Bu durumda vücut kafein tarafından uyarıldığında “Katekolamin” isimli maddeler salgılanır. Bunların arasında adrenalin, dopamin gibi hormonlar bulunur.

Salgılanan maddeler direkt vücuttaki yağ hücrelerini hedef alarak bunları yakıt olarak kullanır. Yani bunları parcalar ve vücut için enerji üretir. Kahvenin yağ yakıcı etkisi de bu şekilde açıklanır.

Fakat burada yağ yakıcı olan kahvenin sade kahve olduğunu hatırlatalım. Çünkü, kahve şeker ve karbonhidratla birleştiğinde yağ yakıcı etkisi yok olur. Bunun nedeni de karbonhidrat ve şekerle birlikte artan insülin hormonu seviyesidir.

Tereyağlı Türk Kahvesi

En Çok Hangi Kahve Yağ Yakar?

Sade kahve, yağ yakıcı etkinin en çok görüldüğü kahve türüdür. Fakat bunu içemiyorsanız, rafine şeker yerine bal gibi, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz.

Tarçın, kakule, limon da kahvenize ekleyebileceğiniz farklı aromalardandır.

1. Yağ Yakan Hindistan Cevizi Yağlı Türk Kahvesi

Yağ yakıcı kahveler listemizin ilk başında, son yıllarda oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağlı Türk kahvesi geliyor.

Türk kahvesi ve Hindistan cevizi yağı birleştiğinde, özellikle sporcuların ve diyet yapanların listelerine eklenen yağ yakıcı, enerji verici ve tok tutan bir kahve çeşidi ortaya çıkıyor.

Yapımı oldukça kolay. Türk kahvesi yaparken tüm malzemelerin birleştirildiği ilk aşamada Hindistan cevizi yağı da içerisine ekleniyor ve normal bir şekilde pişiriliyor.

Bu 2 Kahve Yağ Yaktırıyor

2. Yağ Yakımına Yardımcı Kakaolu Türk Kahvesi

Kakao ve kahve genellikle kahvenin acı tadından hoşlanmayanlar için bir alternatif. Kahvenin tadını yumuşatarak daha kolay bir içim sağlıyor. Fakat aynı zamanda yağ yakan kahvelerden biri olduğunu da biliyor muydunuz?

Bu yağ yakıcı kahve tarifinde özellikle çiğ kakao kullanılıyor. Bu da kahve ile birleştiğinde metabolizmanın çalışmasını hızlandırıyor ve yağ yakımına yardımcı oluyor. Aynı zamanda aniden gelen tatlı krizlerini de önlemeye yardımcı oluyor.

Bu 2 Kahve Yağ Yaktırıyor

 

 

 

Ayrıca Türk kahvesi ile soğuk kahve yapabilmeniz bu tarif aracılığıyla mümkün!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu