Gündemİlçe Haberleri

BURHANİYE’DE 30. GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Burhaniye Belediyesi Sünnet şöleninde 32 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Burhaniye Belediyesi tarafından Sosyal Belediyecilik anlayışıyla her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yılda 30.su düzenlenen sünnet şöleninde Burhaniyeli 32 erkekliğe ilk adımı attı.
Burhaniye Belediyesi Ayaklı mesire alanında gerçekleştirilen sünnet şöleninde konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 1990 yılında yapılan ilk festivalde Meclis üyesi olduğunu belirterek “O zaman Festival komitesinin başındaydım. O günden beri sünnet şölenimizi her yıl yapıyoruz. Çocuklarımızın Atatürk ilke, inkılap ve devrimlerine bağlı demokrasiyi savunan gerçek bir demokrat olarak yetiştireceklerine Burhaniye’mize ve ülkemize hizmet edecekleri inancını taşıyorum” dedi.

Başkan deveciler konuşmasının devamında “Sporun, kültürün, sanatın hepsini Burhaniyelilerle buluşturmak istiyoruz. Burhaniyeliler en iyisine layıktır, layık olacaktır” dedi
Okunan duadan sonra sünnet çocuklarına Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başta olmak üzere Başkan Yardımcısı Tamer Midilli ve Meclis Üyeleri Oktay Erbalaban Hasan Metin Songül Erkesikin Aydın Doğan Serap Uysal tarafından tek tek altın hediye edildi. Ayrıca etkinliği düzenleyen hayırsever tarafından çocuklara saat takıldı.
Şölende, halk oyunu gösterisinin yanı sıra ritim grubu dinletisi ve Aşuk İle Maşuk gösterisi gerçekleştirildi. Çocuklar kendileri için düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenerek şölenin tadını çıkarttı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu