Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Bitki Doku Kültürü Kursu İlgi Gördü

Burhaniye’de Bitki Doku Kültürü Kursu İlgi Gördü

Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen Bitki Doku Kültürü Kursu ilgi gördü. İlk kez düzenlenen Bitki Doku Kültürü Kursu’na yurdun değişik yerlerinden 30 kişi katıldılar.

İlçeye bağlı Börezli Mahallesinde yer alan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde( BAÇEM) gerçekleştirilen 1. Bitki doku Kültürü Kursu ilgi gördü. Kursa, 11 farklı ilden farklı meslek gruplarına ait ve alanlarında yüksek lisans ve doktora yapmış kişilerinde olduğu toplam 30 kursiyer katıldılar.

Aw504717 03

Kursiyerlere başarı belgelerini veren BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, “ Düzenlediğimiz kurs, sektör ve sektör ihtiyacına yönelik ara elaman ihtiyacını giderebilecek teorik ve pratik eğitimler ile desteklenerek başarı ile tamamladılar. Bitki doku kültürü, gelişmekte olan ülkelerde, sınırlı bir alanda hızla büyüyen nüfusu ile gıda ve etken madde bulunabilirliği sorunu ile başa çıkmak için bir çözüm yoludur. Ek olarak, bitki doku kültürü, bazı nadir ve nesli tükenmekte olan bitki türlerinin kurtarılmasını ve çoğaltılmasını sağlamaktadır. Geleneksel üretim yöntemlerinin modern üreme teknikleri ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu sayede, tarım, ağaçlandırma, bitki gelişimi ve ayrıca in vitro metabolit üretimi, bitki sekonder ürünleri elde edilebilir”dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu