Sağlıkİlçe Haberleri

Burhaniyeli İşletmeci Sağlıklı Gofret Üretiyor

Burhaniye İşletmecisi Çölyak ve Diyabetlilere Yönelik Sağlıklı Gofret Üretiyor

Burhaniyeli İşletmeci Sağlıklı Gofret Üretiyor

Burhaniye’nin girişimcilerinden İsmail Çancı, 2 yıl önce kurduğu Gargalı Freez Dried Dondurarak Kurutma Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürüyor. Kurutulan meyve ve sebzeleri Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç eden Çancı, çeşitli meyvelerden ürettiği gofretlerle dikkat çekiyor. Şeker hastaları ve çölyak hastalarına uygun olan bu gofretler, özellikle uzaya gidecek astronotların beslenme çantasında yer alacak.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Şahinler Köyü’nde bulunan tesislerde, mevsimlik meyve ve sebzeler dondurularak kurutuluyor ve elde edilen ürünler ihracat ediliyor. İsmail Çancı, gofret üretimine başlamalarıyla birlikte ürün yelpazesini genişletti. Gofretlerin içinde manda ağız sütü de bulunuyor ve bu özel lezzet, uzaya gidecek astronotların beslenme çantasında yer alacak. Çancı, hedeflerinin tüm dünyaya ve uzaya ihracat yapmak olduğunu ifade etti.

Burhaniyeli İşletmeci Sağlıklı Gofret Üretiyor

İşletmede çalışanlardan Damla Ciplioğlu ise doğal yöntemlerle zayıflamak için bu fabrikada çalıştığını ve sağlıklı gofretlerle kilo verdiğini belirtti. Gofretlerin doğal ve sağlıklı bir alternatif olduğunu vurgulayan Ciplioğlu, herkese bu ürünleri tavsiye etti.

 

 

Haber: Bülten

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu