Eğitimİlçe Haberleri

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) öğrencileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. Sınıf takım çalışması dersi kapsamında önemli bir projeye imza attı.

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) öğrencileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. Sınıf takım çalışması dersi kapsamında önemli bir projeye imza attı. Öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda kurdukları stant ile Çölyak hastalığına dikkat çekti.

Edremit Körfezi Çölyak Derneği’nin de destek verdiği projede, öğrenciler vatandaşlara Çölyak hastalığını anlatan broşürler dağıttı ve hazırladıkları glütensiz gıdaları tattırdı. BUBFA’nın “Glütensiz Hayat” adını verdiği proje, özellikle gençler arasında büyük ilgi gördü.

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

Dernek Desteğiyle Farkındalık Yaratma

Edremit Körfezi Çölyak Derneği Başkanı Betül Özdemir Kaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Çölyak’ın farkındalığı adına buradayız. Üniversite öğrencileri ile birlikte hazırladığımız glütensiz ürünlerin stant tadımını bu gün gerçekleştiriyoruz. Bizler de, dernek olarak okuldaki arkadaşlarımıza destek olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve sponsor olan kişilere ben burada teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında görev alan öğrencilerden Damla Bayram, “Takım çalışması dersi kapsamında yapmış olduğumuz Çölyak hastalığı farkındalığı için afişler ve broşürleri insanlara dağıtıyoruz. Ayrıca, yapmış olduğumuz glütensiz ürünleri de Çölyak hastaları başta olmak üzere Burhaniye halkına dağıtıma başladık” ifadelerini kullandı.

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

“Glütensiz Hayat” Projesi Gençler Arasında İlgi Odağı

Projenin bir diğer katılımcısı Ramazan Can Bilgin ise, “Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak bugün takım çalışması kapsamında Çölyak hastalığındaki farkındalığı artırmak için 7 arkadaşımızla beraber Oğuzhan hocamızın önderliğinde projemizi gerçekleştirdik. Bunun için çok mutluyuz” diye konuştu.

BUBFA Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, 14 farklı projeden biri olan “BUBFA ile Glütensiz Hayat” projesini değerlendirirken, “Çölyak hastalığına ve glütensiz yaşamın ne kadar önemli ve değerli olduğuna dair farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projeyi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3.Sınıf öğrencilerimiz gerçekleştiriyor. Ben bu noktada Çölyak Derneğine ve bu projeyi gerçekleştiren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlerden Çölyak Bilinçlendirme Kampanyası

 

Bülten

Balıkesir Üniversitesi Uzay Yolcusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu