GündemTürkiye Gündemi

Büro Emekçileri Sendikalarından Atama Tepkisi

Mülakatın Kaldırılması İçin Pankart Açtılar

Büro Emekçileri Sendikalarından Atama Tepkisi

Mülakatın Kaldırılması İçin Pankart Açtılar

Adalet Bakanlığı’nda yapılan atamalarda referansı olanların tercih edilmesi ve mülakat uygulamasının adil olmadığına dair eleştiriler gündeme geldi. Bu eleştirilerde, mülakatın emek hırsızlığı olduğu, liyakat yerine parti yandaşlarını kayırma amacı güdüldüğü ve bu durumun toplumda adaletsizlik duygusunu derinleştirdiği vurgulandı.

Buro Emekcileri Sendikalarindan Atama Tepkisi 1

Gelir adaletsizliği ve kamu kaynaklarının yanlış kullanımına dikkat çekilen eleştirilerde, mülakat uygulamasının kamusal hizmetlerin verilmesinde liyakatın önüne geçtiği ifade edildi. Kamu görevlerinde liyakat esasının Anayasal bir hak olduğu hatırlatılarak, mülakatın bu hakka zarar verdiği belirtildi.

Özellikle Adalet Bakanlığı’nda yapılan atamalara odaklanılarak, mülakat sürecinde torpil ve yandaş kayırmacılığının yaşandığına dair iddialar ortaya atıldı. Bakanlıkta yapılan yazılı sınavı geçen adayların mülakatta elenmeleri ve düşük puan alanların başarılı sayılması gibi durumlar eleştirildi.

 

Büro Emekçileri Sendikası’nın mülakat uygulamasına karşı çıktığı ve kamusal hizmetlerin liyakat esasına dayalı olarak verilmesi gerektiğini savunduğu belirtildi. Ayrıca, mülakatın emek hırsızlığı, niteliksiz kamu hizmeti, istihdam eksikliği ve siyasal ayrımcılık gibi sorunlara yol açtığı vurgulandı.

Son olarak, mülakatın kaldırılması talebi ile birlikte sendikanın örgütlü mücadele ve kamusal hizmetlerin liyakata dayalı olarak yapılması çağrısı yapıldı.

Bakan Işıkhan Açıkladı! Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu