Gündem

Büro Emekçileri Sendikası “Mülakat Sistemi 657’yi Hiçe Sayıyor”

Büro Emekçileri Sendikası  Balıkesir Şubesi Adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada  yapılan mülakat sistemi eleştirildi.

Büro Emekçileri Sendikası “Mülakat Sistemi 657’yi Hiçe Sayıyor”

Büro Emekçileri Sendikası  Balıkesir Şubesi Adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada  yapılan mülakat sistemi eleştirildi.

Kamuda işe alım ve görevde yükselme sınavlarında mülakat sisteminin kaldırılması gerektiği ancak kaldırılmadığı için sistemin hakkaniyetten uzak olduğu iddia edildi. Büro Emekçileri Balıkesir Adliyesi önünde yaptıkları açıklamada şunları söyledi:” Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine göre 2011 yılına kadar yapılan sınavlarda mülakat uygulaması bulunmamaktaydı. Fakat ilk kez 2015 yılında uygulanan mülakat sistemiyle birlikte hizmet süresi 6 yıla düşürüldü ve geri kalan tüm kriterlerin yerini “referans” adı altında masumlaştırılan bir yöntem aldı! Adaylar sınava kaç kişinin girdiği, en yüksek ve en düşük puanların kaç olduğu, girenler arasında kendisinin kaçıncı sırada olduğu gibi en basit soruların bile cevabını alamamaktadır”

“Sendika Ayrımı Yapılıyor”

Yapılan açıklamada ayrıca, “Mülakat sistemi; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bahsedilen liyakat ve kariyeri tamamen hiçe saymaktadır. Kamuda çalışma barışının en büyük düşmanı haline gelmiştir. ‘Referans’ı olmayanla olan, yeterince “hatırlı” kişilere ulaşamayanla en güçlü kişilerle bağlantı kuran arasında bir soğuk savaş oluşturmuştur. Üzülerek belirtiyoruz ki; mülakat sisteminin en kabul edilemez sonuçlarından biri de sendikal ayrım yapılmasıdır.” denildi.

“Yazılı Sınavdan Yüksek Puan Almak İşe Yarıyor mu?  ”

“Büro Emekçileri Sendikasına üye olanlar, mülakatı sistemden önce görevde yükselme sınavlarında başarılı olabiliyorken, 2015 yılından bu yana yazılı sınavdan ne kadar yüksek puan alırlarsa alsınlar, amirleri ve meslektaşları tarafından ne kadar takdir edilirlerse edilsinler, hiçbir mülakat engelini aşamamıştır. Bu tespitimiz gerçeği yansıtmıyorsa, Adalet Bakanlığını yanlışımızı düzeltmeye davet ediyoruz.

“Liyakat Esas Alınmalı”

Mülakat  sistemini emek hırsızlığı olarak gördüklerini belirten Balıkesir Büro Sen açıklamasında taleplerini de yineledi. Mülakat kaldırılsın, Kamuda işe alımlarda, görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde; liyakat, adalet, hakkaniyet ve çalışma barışını önceleyen kriterlere uygun şekilde başvuru ve yazılı sınav sisteminin uygulanmasını talep ediyoruz. “denildi. Ayrıca, sendikal ayrımcılığa son verilmesini talep ediyoruz.2015 yılından önce ve sonra kaç Memur-Sen, kaç Türk Büro-Sen, kaç BES ve diğer sendika üyesinin yazılı sınavda ve özellikle mülakatta başarılı olduğuna dair bilgilerin paylaşılmasını, mülakat sistemi kaldırılıp yerine liyakati esas alan bir yazılı sınav sistemi getirilinceye kadar yeni bir sınav yapılmamasını talep ediyoruz”

 

 

Haber: Bülten

Bigadiç Orman Kahramanlarına Teşekkür Belgesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu