GündemSiyaset

‘Büyük Türkiye’den rahatsızlar’

Başbakan Binali Yıldırım’ı Balıkesir’de coşkulu bir kalabalık karşıladı. Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylaması, 15 Temmuz, Balıkesir’e yapılan yatırımlar ve Hollanda da yaşanan diplomatik dil üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

 

 

‘Büyük Türkiye’den rahatsız olanları bizde 16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek rahatsız edeceğiz. ’Evet’ diyecek, bu örgütlerin sonunu getireceğiz. Biz yemin ettik.21’inci yüzyıl Türkiye’nin yolu olacaktır. Kuracağımız yeni hükumet sistemiyle Türkiye bu engellemelerden kurtulacak. Bu değişiklikle birlikte terörle mücadelede artık ihanete yer olmayacak. Muhalefet kendini değiştirmek zorunda kalacak ve çalışmak zorunda kalacak.’

 

15 yılda Türkiye’de işler çok değişti. Artık IMF karşısında el pençe duran bir Türkiye yok. Yabancı ülkelerin teknolojilerini uzaktan izleyen bir Türkiye yok. Avrupa ve Asya kıtaları artık köprülerle, deniz altından bağlanıyor.

 

BAŞBAKAN RÜZGARI COŞKULU ESTİ

Başbakan Binali Yıldırım, halka hitap etmek üzere Cumartesi günü Balıkesir’e geldi. Başbakan Binali Yıldırım, uçakla Balıkesir Havaalanı’na geldi. Vali Ersin Yazıcı ve protokol mensupları tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, havaalanında kendisini bekleyen vatandaşları selamladıktan sonra, kara yoluyla Kuvayi Milliye Meydanına hareket etti. Yıldırım, burada halka hitap etti ve yatırımların toplu temel açılışını gerçekleştirdi.

 

BAŞBAKAN ALTIEYLÜL İLÇE TEŞKİLAT BİNASINI AÇTI

Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir’de AK Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı’nın açılışını da yaptı.  İlk olarak Cengiz Topel Caddesi’nin girişinde konvoyunu durduran Yıldırım, atlı grup tarafından karşılandı. Ardından tek tek vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra cadde üzerindeki AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı’nın açılış kurdelasını kesen Yıldırım, hayırlı uğurlu olmasını diledi. Açılışın ardından park girişinde Yörük Türkmen Federasyonuna bağlı üyeler Yıldırım’ı karşıladı. Aracın önünde Yörük Türkmen bayanlar halk oyunları oynadı. Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven Yıldırım’a keyfiye takdim etti. Yıldırım, daha sonra miting alanına geçti.

 

MEYDANA BOZUK PARA VE MAKYAJ ÜRÜNLERİ ALINMADI

16 Nisan Halk Oylaması çalışmaları kapsamında Balıkesir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım’ı binlerce kişi miting yapacağı Kuva-yi Milliye Meydanında saatlerce bekledi. Meydana geniş güvenlik önlemleri altında alınan Balıkesirlilerin coşkuları dikkat çekerken girişlerde bozuk para, parfüm şişeleri ve kadınların makyaj malzemeleri alana sokulmadı ve görevliler tarafından toplandı.

 

TARAF OLURSANIZ CEVABI MİLLET VERİR

Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda da yaşanan diplomatik krize dikkat çektiği konuşmasında Avrupa’yı uyardı. Dostluğa sığmayacak işler, Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz. Türkiye’nin düşmanlarına dostluk yapanlar. Türkiye’ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın. Taraf olmayın. Eğer taraf olursanız bunun hesabını da bu millet verir” dedi.

 

DURDURAMAZLAR

Türk Halkı’nın Kurtuluş Savaşı’nda durdurulamadığını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bugün mü durduracaklar. Elbette durduramazlar. Büyük Türkiye’den büyüyen, gelişen Türkiye’den rahatsız olanları biz de 16 Nisan’da evet evet evet diyerek rahatsız edeceğiz. Evet diyeceğiz, bu hain örgütlerin sonuna getireceğiz. Ekonomiyi büyüteceğiz, Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Evet diyerek aydınlık yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’nin geleceğini evet oylarıyla daha güçlü inşa edeceğiz. Biz and içtik, yemin ettik. 21. Yüzyıl mutlaka Türkiye’nin yılı olacaktır. Yeni hükümet sistemiyle beraber Türkiye artık, bu engellemelerden, bu ayak bağlarından kurtulacak. Yolumuza devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği, muassır medeniyetler seviyesine zaman kaybetmeden ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni sistemle birlikte, artık ekonomik krizler tarihe karışacak. Belirsizlikler ortadan kalkacak. Ekonomi, daha sağlam bir zeminde kararlı şekilde büyüyecek. Bu değişiklikle birlikte terörle mücadelede artık ihanetler olmayacak. Güvenlik güçlerimiz, istihbarat birimlerimiz, hükümet bütün kurumlarla uyum içinde her türlü terörün üzerine kararlılıkla gidecek. “şeklinde konuştu.

 

 “DARBELER DÖNEMİ KAPANACAK”

Darbeler ve vesayet dönemi kapanacak diyen Başbakan, Türkiye’de artık çeşitli şekillerde çeşitli bahanelerle milli iradenin verdiği gücü, siyasetin elinden almaya çalışanlara karşı tedbir almak. Millet seçiyor, Ankara’ya gönderiyor. Ama Ankara’ya gittiğinizde hiç tanımadığınız ortaklarla karşılaşıyorsunuz. Kardeşim, sen neredeydin? Seçim zamanı Balıkesir’de, İzmir’de görmedik. Havran’da, Sındırgı’da görmedik. Onlar size diyor ki, öyle biz seçim gezisi falan yapmayız. Biz burada otururuz, Ankara’da bekleriz. Kim iktidara gelirse, biz onlara ortak oluruz. Var mı böyle yağma? Halkın vermediğine kim sahip çıkabilir? 15 Temmuz’da bunu yapmaya kalktılar..’ ifadelerini kullandı.

 

YATIRIMLAR BALIKESİR’E

Yıldırım, “Balıkesir’e 14 yılda çok büyük eserler kazandırdık. 14 yılda Balıkesir’e yaptığımız yatırımın tutarı 22 milyar lira. Helal hoş olsun. 2002 yılından bu yana, Balıkesir’e 8 milyar tutarında 271 teşvik desteği verdik. 2016’da sadece Balıkesirlinin çalışacağı 522 milyon liralık 16 yatırım projesini onayladık. Eğitimde 3 bin yeni derslik yaptık. 15 bin 900 bilgisayarı okullara gönderdik. 628 internet sınıfı, 834 adet bilişim teknoloji sınıfı kurduk. 20 bin 500 tablet bilgisayarı yavrularımıza dağıttık. Balıkesir’de 2002 yılında sağlık alanında yoğun bakım ünite sayısı 25 idi. Bugün bu sayı 288’e çıktı. Ambulans sayısı 13 idi. Bugün 68. 112 acil sayısı 11 idi. Şimdi 42. Hepsi Balıkesirli kardeşlerime ak sütleri kadar helal olsun. Bizim tek derdimiz, millete daha fazla nasıl hizmet yapabiliriz. Bunlar bizi tatmin etmiyor. 2002 yılında Balıkesir’de lisanslı sporcu sayısı 3 bin 700 civarındaydı. 28 yeni spor tesisi yapıp Balıkesir’e kazandırdık. Bugün lisanslı sporcu sayısı 61 bine çıktı. Bu millete imkan verildiğinde nelerin yapılacağını görüyorsunuz. 1923’ten 2002’ye kadar yani Balıkesir’i 80 yılda yapılan bölünmüş yol miktarı 76 kilometreydi. 14 yılda bunun üzerine 467 kilometre bölünmüş yol koyduk. Araba güzel araba yeni, yol kötü. Viraj çok. Yönlendirme levhaları yok. Güvenlik zayıf. Bu millete bu sistem yakışmıyor. Bu yol bizim size ulaşmamıza engel oluyor. Bu sistem, bizim sizlerle buluşmamıza hizmet etmemize engel oluyor. 14 senede, bunları yaptık. Ama ne zorluklarla karşılaştık. Eğer bu sistem iyi çalışsaydı, yargı darbe girişimleri, ordu darbe girişimleri FETÖ darbe girişimleri olmasaydı, bugün Türkiye bu konumdan çok daha ileri durumda olacaktı. Bu engelleri sizlerin sayesinde, desteğinizle aştık.”.

TEMELLER ATILDI

76 bin metrekare arsa üzerinde 24 bloktan ve toplam 1334 daireden oluşan “Yeni Karesi” projesi 300 milyon liralık ihale bedeli ile Balıkesir tarihinin en büyük inşaat projesi. Modern inşaat teknikleri kullanılarak sağlam zemine oturan konutlar inşa edecek olan BALTOK, Balıkesir’in ilk kez 15 kattan oluşacak bloklarının inşası için 6 adet kule vinç yerleştirerek projeyi 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan Çamlıktepesi ve Hilal Camii projesi 135 milyon liraya mal olacak. Alan, çocukların, gençlerin ve tüm yaş gruplarından gelen halkın turistik, sportif, kültürel, bilimsel, dinî, ticarî ve eğlence için kullanabileceği şekilde tasarlandı. Geceleri aydınlatılacak ve güvenliği yeniden tesis edilecek alan şehre nefes aldıracak. Projede, Çamlık Camii ve Hilal Minare, Balıkesir Türk Tarihi Sokağı, Bilim Merkezi, Minia Balıkesir, Kent Kütüphanesi, alışveriş sokakları, ticari birimler, çocuk oyun alanları, Heliport, yürüyüş parkuru, mesire alanları, restoran, yollar ve otoparklar bulunuyor.

 

İsmail Koca &  N. Merve Yılmaz

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu