Gündemİlçe Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanı: “Hizmet Siyasete Kurban Gidiyor!”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz gün gerçekleşti. Mecliste, Büyükşehir’in Altınkum’da ki pis kokuyu önlemek için arıtma tesisi yapmak istediği mecliste konu oldu. Ancak, Büyükşehir meclis üyeleri (CHP-İYİ PARTİ) buna ret kararı verdi.

Arıtma Yapılacak Ancak Meclis Üyeleri Red Veriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı: “Hizmet Siyasete Kurban Gidiyor!”… Samimi bir şekilde hizmet ediyoruz diyen Başkan Yılmaz, çevre mücadelesi verdiklerini vurguladı. “Siyasete kurban oluyoruz” dedi. Bir arıtmayı ilçeye yapıyoruz. Ancak, biri geliyor tahsis ettirmem diyor. Dahası, şimdi ben Edremit Belediye Meclis üyelerini buradan şikayet ediyorum. Bakın; Edremit Meclis üyeleri Büyükşehrin arıtması Zeytinli ‘de ki yetmiyor! Çok fazla gelen insan var. Buradaki pisliği arıtmak için. Ayrıca, Dünya Bankasından kredi aldık. Açıkladık. Ancak, açıkladığımız halde ve bu kredinin bir süresi varken ve ellerinde arsa olduğu halde bize devretmediler” dedi.

Başkan Yılmaz “Meclis Üyelerini Kamuoyu İncelesin”

Kredi gitti ve yatırımda zora girdi. Biz önlem alıyoruz ancak aldığımız önleme oradaki meclis üyeleri onay vermiyor. Akıl alacak gibi değil” dedi. Neyin siyasetini yapıyorsunuz? Başardığımız ilçeler var ama burada bir beyin tutulması var diyen Başkan, “ısrarla istememize rağmen oy vermeyen bu meclis üyelerini kamuoyu incelesin” dedi.

İki Yıldır Büyükşehir Belediyesini Oyalıyorlar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, körfezdeki denizden ne istiyorlar? Diye sordu. Dahası, “İki buçuk senedir bizi oyalıyorlar” dedi. Bir diğer konununsa deprem olduğunu belirtti. Ayrıca, deprem bölgesinde 36 gün çalıştım. Böylelikle, 970 kişinin gömülmesine, enkaz altından çıkarılanlara şahit oldum. Bu işin şakası yok ”şeklinde konuştu.

Bandırma Meclisinde Vurdumduymazlık

Başkan Yılmaz,” Bandırma Belediyesinden yer istiyoruz. Diyoruz ki; Burada tarlan var. Büyükşehir’e devret ve burada biz stok yapalım. Olası depremde, insanların ihtiyaç duyduğu ana malzemeleri saklama yeri yapalım. Burayı Afet Bölgesi ilan edelim. Hem Çanakkale tarafından gelen gemi ile gelen yardımlar, hem de Bursa tarafından gelen yardımları şehrin içine girmeden doğru şekilde aktaralım. Ayrıca, ne oluyor? Meclis burayı bize vermiyor. Yani, reddediyor. Gündeme almıyorlar. Bu vurdumduymazlık. Böylelikle siyaset böyle devam ettiği sürece mesafe alamayız.” dedi.

Haber: Semra Aman Akyürek

…Büyükşehir Belediye Başkanı “Hizmet Siyasete Kurban Gidiyor!”…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu