GündemÖzel Haberler

“Çalışana İş Var”

Bir çok meslek dalının faaliyet gösterdiği KÜÇÜKSAN’da, değişik meslek gruplarının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz Yeni Sanayi Sitesi Cumhuriyet Caddesi No: 113 adresinde Seri İş Oto Elektik adlı işyerinin sahibi Süleyman Eğriboz oldu. Eğriboz ile mesleğini, işlerini, meleğin geleceğini ve gençlere önerilerini konuştuk

Eğriboz, işyerinde Oto Elektrik, şarj dinamosu, alternatör, oto elektrik tesisatı, merkezi kilit sistemi, uzaktan kumanda, cam otomatikleri, otomatik far ayarı, makine ile kalorifer temizleme gibi işlerde bakım, onarım, yenileme işleri yapıyor. Eğriboz, aynı zamanda Mutlu Akü’nün bayiliğini de yapıyor. İşine sahip çıkana KÜÇÜKSAN’da iş olduğunu belirten Eğriboz, konuşmasında “Çalışana iş var” dedi.
“Yaptığımız işin arkasında duruyoruz”
İşini özenle yaptığını, müşteri memnuniyetini hedeflediğini anlatan Eğriboz, “İşimizi itina ile güler yüzle yapıyoruz. Yaptığımız işin arkasında duruyoruz” diye konuştu.
“Dürüst esnafız” diyen Eğriboz, 1981 yılında dükkan açarak o günden bugüne Oto Elektrikçiliği yaptığını belirtti.
“Çırak yok”
“Eskiden bir zeytini dörde bölerek yerdik. Sana yağı, gaz kuyruklarında bekledik” sözleri ile geçmişte yaşadığı sıkıntıları dile getiren Eğriboz, günümüzde ailelerin çocuklarını Sanayiye vermek istemediğinin altını çizerek, “Çırak bulamıyoruz” dedi.
“Herkes, kolay para kazanmanın peşinde”
Eğriboz, günümüzde başta gençler olmak üzere herkesin kolay para kazanma peşinde olduğunu ifade etti.
Televizyonların cep telefonlarının gençleri tembelliğe yönelttiğini anlatan Eğriboz, gençlerin eğitiminin aileden başladığını, çocuğun yetişmesinde en büyük etkenin aile olduğunu belirtti.
“Gel seni esnaf yapayım”
Babasının emekli Polis olduğunu, o dönemde kendisine “Gel seni esnaf yapayım” demesiyle mesleğe atıldığını anlatan Eğriboz, “Günümüzde kültürlü Çırak gelmiyor” sözlerini kullanarak işe yaramayan, adam olmayanların son çare olarak Sanayiyi seçtiğini anlattı.
“Eskiden Esnaf olmanın değeri vardı”
Eskiden Esnaf olmanın bir değerinin olduğunu ifade eden Eğriboz, araç servislerinin para kazanmak için tamir olabilecek bir parçayı değiştirdiğini öne sürdü. “Bir parçayı tamir ederek, ekonomiye katkı sağlıyoruz” sözleri ile konuşmasını sürdüren Eğriboz, buna örnek olarak da “Marş dinamolarını, servisler tamir etmiyor, biz tamir ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kiralar yüksek”
Eğriboz, KÜÇÜKSAN’da kiraların yüksek olduğunun altını çizerek, “Yer kendimin olması, bu dükkana 4 bin lira kira vermek zorunda kalırdım” dedi.
“Okumayanlar, iş sahibi olsun”
Konuşmamızda Eğriboz’a gençlere önerilerini de sorduk. İşte o öneriler: “Okuyun, yabancı dil öğrenin. Bilgisayar kullanın. Vatan millet sevginizi yüreğinizden eksik etmeyin. Küçüklerinizi koruyun, büyüklerinize karşı saygılı olun. İyi eğitim alın, topluma faydalı olun. İyi insan olun Türkiye’ye yön verin. Okuyamayanlar iş sahibi, esnaf, Sanatkar olsun.” Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu