Özel HaberlerGündem

Çalışma Var Pazar Yok

Cumartesi pazarı esnafı, cumartesi pazarının girişinde bulunan tren yolu üzerinde yapılan çalışma nedeni ile eskiye oranla insanların pazara gelmediğini belirtti. ’Gelmiyorlar bu çalışma çabuk bitsin’ dedi.

 

Pazarın girişinde bulunan sergisinde Hüsamettin Seren yapılan çalışmanın biran önce bitirilmesini ben bir pazarcı olarak istiyorum ama vatandaşta rahat alışveriş yapabilmek için istiyor. İşin kötüsü ne zaman sonlanacak bu çalışma onu da bilmiyoruz. Bu sıkıntı ne zaman bitecek? Diye sordu.

 

Cumartesi pazarında tezgâh açan bazı esnaflar pazara girişin bu yönde kapalı olması nedeniyle satışların durma noktasında olduğunu, havaların da soğuk olması nedeni ile pazarda satmak için getirdikleri ürünlerinin ellerinde kaldığını ifade ettiler.

 

Cumartesi pazarı girişinde tezgâhı bulunan Hüsamettin Seren :’’  Cumartesi pazarında ne gelen var ne giden. Pazaryerimizin girişinin kapalı olması bizleri mağdur etti. Bu yol çalışması iki buçuk aydır sürüyor. Bizler mağdur olduk. Belediye yetkilileri bilgi de vermiyor. Bizler cumartesi pazarı esnafı olarak zorluk çekiyoruz. Cumartesi pazarına gelebilen vatandaşlarda sorun yaşıyor. Burada bulunan okulun etrafını dönerek gelen vatandaşlarımız taşıma derdi ile yol uzun diye düşünüp fazla bir şey almıyor ve bunu da dile getiriyorlar’ dedi. Seren pazara insanların gelmediğini ifade ederken, müşterilerinin inşaat yapımı olmadan önce araçlarını bırakıp rahatça alışveriş yaptıklarını dile getirdi. Şimdi araçları ile gelen müşterilerimiz de gelmez oldu. Belediyemiz ’den bir an önce cumartesi pazarı girişine çözüm bulmasını istiyoruz. İfadelerine yer verdi.

 

Göktürk :’’ tezgahlarımızı taşımak zorunda kalıyoruz’’

Cumartesi pazarı esnaflarından Ercan Göktürk ise MERHABA’ya şöyle konuştu:’’Cumartesi pazarında limon, muz ve meyve ağırlıklı satış yapıyorum. Kışın satışlarımız durgun. Cumartesi pazarı girişinde inşaatın olması satışlarımızın azalmasına neden oldu. Satışlarımız az olduğu için ekonomik sorunlar yaşamaya başladık. Cumartesi pazarına giriş çıkışlarında sorun yaşıyoruz. Ters yönden girip, tezgahlarımızı taşımak zorunda kalıyoruz. Cumartesi girişinin kapalı olması nedeni ile bizler kendi mal yüklü aracımızı sokup ürünlerimizi de indiremiyoruz. Cumartesi pazarı girişindeki inşaat bitince güzel şeyler ortaya çıkacak fakat inşaat bitene kadar bizler sorunları yaşıyoruz. Cumartesi pazarında ki inşaat yapımının bir an önce bitmesini cumartesi pazarı esnafları olarak istiyoruz.’’ dedi.

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu