SporGündem

Cangök’ü Eleştirmek Bile Ayıp Ama..

Balkes zor görünen Göztepe deplasmanını oynadığı futbolla kolaya çevirdi ama özlediği galibiyete yine ulaşamadı. Son vuruşlardaki eksiklik ve Cangök’ün tercihleri tabelaya yansıdı.

 

BENZER TABLO ERGİNER’İ GÖTÜRDÜ

Balıkesirspor sezonun ilk dört haftasını 2 mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyetle geçmiş ama bu 4 puanlık tablo, Reha Erginer’in istifasıyla sonuçlanmıştı. Sonrasında Balıkesir’in kendi evladı, öz değeri olan Can Cangök, yine şehrin genç kahramanları olan yardımcı ekibiyle direksiyona geçmiş ve Balıkesirspor haftalarca üstelik maddi anlamda handikaplarına rağmen plaf-off potasında mücadelesini sürdürmüştü. İlk altı içerisinde yer aldığı lig tablosu içerisinde, bir abinin sponsorluğunda Antalya kampına giden Balkes, dönüşünde paraşütsüz düşüşe geçti. Ertelenen Ümraniye maçı sonrasında önce deplasmanda Eskişehirspor ardından iç sahada alınan Giresunspor mağlubiyetleri yaşayan takım, Göztepe deplasmanında ışık saçsa da gecenin sonunda bir puanla yetindi.

 

CANGÖK VE EKİBİ ZORU BAŞARIYOR

Kampını bile yapamayacak durumdaki mali tabloda, Can Cangök’ün TFF 1.Lig hocalarına göre aldığı ücreti tahmin etmek zor değil. Belki de düzenli bir ödeme bile olmuyor olabilir. Tabi bu şartlar yardımcı teknik ekip içinde geçerli. Öte yandan, lige verilen arada birkaç takım haricinde, transfer yapmayan takım yok. Her kulüp kendi şartları içerisinde, hatta şartlarını zorlayarak kadrosunu güçlendirme yoluna giderken, Balıkesirspor gözden çıkarılan Abdülkadir ve Cüneyt’i tekrar kadrosuna dahil ederek transfer(!) çalışmalarını bitirdi. Eray son dakika ödemesiyle takımda kalırken, eldeki Dongala tombaladan Urfaspor’a geçiş yaptı. İşte bu şartlarda ateşten gömlek giyerek Balıkesirspor’a hizmet etmeye çalışan Can Cangök’ü eleştirmek bile ayıp ama, bizimde işimiz bu.

 

BEYNİ ÇAPAK YAPMIŞ BEKAMENGA

İki maçını kaybetmiş takımın, üstelik deplasmanda ve şampiyonluk iddiasında Göztepe karşısında beraberlik alması tartışmasız iyi sonuçtur. Yani maç oynanmadan birisi ‘Hiç buraya gelip zahmet etmeyin, yazalım hanenize bir puan’ teklifine sanırım herkes kabul diyerek karşılık verirdi. Ama maçı izlediğinizde Balkes’in hakkının üç puan olduğunu görünce işin rengi değişiyor. Sahada; Halalcaspor’da bile oynayamayacak kadar formsuz ve beyni çapak yapmış Bekamenga, bal yapmayan arı Nizamettin ile üretmeden tüketen Mehmet Boztepe dışında galibiyete inanmış çocukları izlediğinizde aslında Balkes’in İzmir Bornova Stadyumu’nda bir puan kazanmak yerine iki puan yitirdiği gerçeği ile yüzleşiyorsunuz. İşte Can Hoca’yı eleştirdiğim konu da bu zaten.

 

TERCİHLER DE, SABIR DA YANLIŞTI

Can abi, dakikalar olmuş 76. Ve sen yokluklar içerisinde hemfikir olduğumuz kulübende küçük de olsa mümkün olan değişiklik şansını düşünmüyorsun bile. Ne zaman 5 kişilik defansın acemi paylaşımla kafa vurdurduğu Jahoviç golü atıyor, dibinde kestane pişiren yedek silahlarını hatırlıyorsun. Oysa zor olanı, yani direnci kırılmış, mental sıkıntı yaşayan takımını koç gibi maça hazırlamışsın. Gidişat harika, tek eksik son vuruşla golü atamıyorsun. Ölü taklidi yapan, beyni karışık Beka’ya mecbur musun. Bak Abdülkadir’in var, üstelik iş görecek formda. Boztepe dışarı aldığın ana kadar ne üretti? Nizamettin’e güveniyorsun biliyorum ama Foxi girip takımı orta sahada ateşlese olmaz mıydı? Ve en ilginci Vuko-Atilla rotasyonu. Atilla acemice penaltı yaptırdığında Jaho golü yazsa belki maç kırılıp farka gidecekti. Dedim ya bu şartlarda seni eleştirmek ayıp ama bizimde işimiz bu, belki dışardaki gözün gördüklerini duymaya ihtiyacın vardır. Futbol şansın yanında olsun Can abi..

 

Haber-Yorum: İsmail Koca

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu