GündemTürkiye Gündemi

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; “Balıkesir Merkez Havalimanı Neden Kullanılmadı?”

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; “Balıkesir Merkez Havaalanı Neden Kullanılmadı?”

 

Yapımının bittiği ifade edilen ancak henüz faaliyete girmeyen Balıkesir Merkez Havalimanı için vatandaşın aklındaki soru işaretleri büyüyor. CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin konu hakkında hiçbir açıklama yapılmamasını eleştirdi ve Ulaştırma Bakanı’na sorular yöneltti.

Pistte Çökme Olduğu Doğru mu?

Milletvekili Dr. Fikret Şahin, “Ulaştırma Bakanının 10 Şubat 2020 tarihinden itibaren Balıkesir merkez havalimanının her türlü uçuşa hazır olduğunu, kullanabilecek durumda olduğunu söylemiş olmasına rağmen 30 Ağustos akşamı ilimizi ziyarete gelen ve bir takım açılışlarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı neden Balıkesir merkez havalimanına gelmemiş, Edremit’teki Koca Seyit havalimanına iniş yapmıştır. Üstelikte açılış programının çoğunluğunun Balıkesir merkezde olmasına rağmen Bakan hangi gerekçeyle Körfez bölgesindeki havalimanını kullanmıştır. Kulağımıza Balıkesir merkez havalimanının zeminde çökmeler olduğuna dair bir takım duyumlar geldi, doğru mudur?” ifadelerini kullandı.

“Havalimanı Neden 7 Aydır Kullanılmıyor?”

Şahin sözlerine şöyle devam etti;

“2019 yılı yatırım programına göre 76 milyon 521 bin TL harcanarak yapılan havalimanı terminali Ulaştırma Bakanının kullanıma hazır olduğunu söylemesine rağmen neden 7 aydır kullanılmıyor ve bir tek uçak dahi gelmemiştir. Yetkililer pistte çökme olup olmadığını, kullanıma uygun olup olmadığını açıklamak durumundalar. Balıkesir’e yapılan bu yatırımın boşa gitmemesi, havalimanının çalışması için hep birlikte gayret sarf etmemiz gerektiğine inanıyor ve bu konuda çabalarımızın devam edeceğini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu