GündemSiyaset

CHP’de İlçe Kongreleri Başlıyor

CHP’de İlçe Kongreleri Başlıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde , ilçe kongreleri de yarın başlayacak…

 

Chp'De İlçe Kongreleri Başlıyor!Cumhuriyet Halk Partisi’nde , Ilçe Kongreleri De Yarın Başlayacak...
Chp’De İlçe Kongreleri Başlıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38’inci olağan kurultay için takvim işlerken, ilçe kongreleri de yarın başlayacak. Bununla beraber 10 Eylül’de tamamlanacak sürecin ardından partinin yönetim kadrolarında değişiklik beklentiler arasında.

CHP  ilçe kongreleri başlıyor

Parti içi muhalefetin değişim çağrılarının odağındaki CHP’de, kurultay takvimi işliyor.

İlçe kongrelerinde oy kullanım hakkına sahip olan delegelerinin seçimi temmuz ayında gerçekleşti. Bunun yanı sıra  Sırada ilçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci var.

Kadrolar Büyük Oranda Değişecek

5 Ağustos’ta başlayacak olan ilçe kongreleri 10 Eylül’de sona erecek. Kongrelerde, yönetim kadrolarının büyük oranda değişime gidecek.

Chpde Ilce Kongreleri Basliyor2121 Jpg

Kılıçdaroğlu süreci yakından takip ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini yakından takip ediyor.  Ayrıca Kılıçdaroğlu, bu yolla, delege üstünlüğünü elinde tutmayı amaçlıyor.

CHP Lideri İlçe kongrelerinin bazılarına bizzat katılması beklentiler arasında.  Bunun birlikte Kılıçdaroğlu bazı kongrelere ise  videokonferans aracılığıyla bağlanacak.

CHP’de il kongreleri ise 16 Eylül’de başlayacak. 15 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Ardından CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek.

Haber Merkezi

Daha fazlası için tıklayın

 

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Türk ekonomist, sosyal demokratçı, bürokrat ve siyasetçidir.  Ayrıca 2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı olmakla birlikte Türkiye’nin ana muhalefet lideridir.

Cumhuriyet Halk Partisi. 9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren bir siyasi partidir.  Bununla beraber Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması “CHP” şeklindedir. Bununla birlikte simgesi Altı Ok’tur. Ayrıca  TBMM’de 130 milletvekili ile ana muhalefeti temsil eden partidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu