GündemSiyaset

CHP’de Lider Değişecek Mi?

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı, büyük bir heyecanla başladı. Kurultayın teması, "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik" olarak belirlendi.

CHP’de Lider Değişecek Mi?

Chpde Lider Degisecek Mi
Chp’De Lider Değişecek Mi?

Kimler CHP Genel Başkanlığına Aday ?

Divan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayda, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçecek. Aday olabilmek için delegelerin yüzde 5’inin imzasının olması gerektiği rekabette CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen  yarışacak.

Chpde Lider Degisecek Mi 2

Divan Başkanlığı İmamoğlu’nda

Kurultayın divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üstleniyor. Değişimcilerin de içinde bulunduğu divan üyeleri netleşti: Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir ve Genel Merkez’den Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü İlçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç divan üyeleri arasında yer alıyor.

Chpde Lider Degisecek Mi 3

Cihaner Adaylıktan Çekildi

İlhan Cihaner, adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Cihaner, çirkin bir ortam yaratıldığını ve anti demokratik bir yarışın parçası olmayı reddettiğini ifade etti.

Haber Merkezi // CHP’de Lider Değişecek Mi?

CHP’de Kurultay Öncesi İmza Çelişkisi Yaşanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu