GündemTürkiye Gündemi

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Kayıtlar Yarın Başlayacak

Üreticiler için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlar başlayacak. Başvurularını arazilerinin olduğu yerdeki Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerine giderek gerçekleştirecek.

 

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Kayıtlar Yarın Başlayacak… ÇKS, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluştu. Dahası, bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yarar sağlamak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi'Ne Kayıtlar Yarın Başlayacak

E-Devlet Kapısı’nda Gerçekleşecek

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerinde gerçekleşecek. Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet Kapısı’nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS’ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yarar sağlıyor. 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül Cuma günü başlayacak. Devamında, 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edecek.​​​​​​​

Çiftçi Kayıt Sistemi'Ne Kayıtlar Yarın Başlayacak

İlk defa ÇKS’ye kayıt olacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

TARIMCEBİMDE Kolaylığı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijital dönüşüm hamleleri kapsamında “TARIMCEBİMDE” uygulamaya aldı. Böylece, mobil uygulaması da üreticilerin iş ve işlemlerini kolaylaştırıyor. Bu kapsamda üreticiler uygulamaya girerek, “e-Devlet Hizmetleri” sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. AA’nın edindiği bilgiye göre, söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda da çiftçilere kolaylık sağlıyor.

Çiftçi kimdir ne iş yapar?

Çiftçi mesleği, tarım veya hayvancılık ile ilgili olarak üretim yaparak para kazanma amacıyla yapılan bir meslektir. Çiftçiler, çeşitli türlerde sebze, meyve, tarım ürünleri ve hayvanlar yetiştirirler ve bunları satarlar. Çiftçiler aynı zamanda toprağın ve tarım alanlarının bakımını da yaparlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu