SağlıkGündem

Çisem Özkan’dan Dışarı Çıkmak İstemeyen Çocukların Ailelerine Tavsiyeler

Sağlığın İzinde programının sunucusu Elif Şahin'in konuğu olan Çisem Özkan, sömestr tatili sürecinde çocukları dışarı çıkarmak için ailelere değerli önerilerde bulundu.

Çisem Özkan’dan Dışarı Çıkmak İstemeyen Çocukların Ailelerine Tavsiyeler

Cisem Ozkandan Disarida Vakit Gecirmek Istemeyen Cocuklara Karsi Ailelere Oneriler 1
Çisem Özkan’Dan Dışarı Çıkmak İstemeyen Çocukların Ailelerine Tavsiyeler

Çocukları Doğayla Buluşturmanın Sırları

Çocukları tatil sürecinde dışarı çıkartmanın zor olduğunu belirten Çisem Özkan, gerçek dünya ile temasın önemine vurgu yaptı. Öncelikle, ebeveynlerin kendi rol modellerini iyi ayarlamalarının gerektiğini söyledi. Evde sürekli telefonla meşgul olan bir ebeveynin ya da sürekli televizyon izleyen bir ailenin, çocuğun doğayla bağını zayıflatabileceğini ifade etti.

İletişim Becerilerini Geliştirmek

Özkan, çocukları dışarı çıkarmak için önemli bir adımın iletişim becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti. Ailelerin sofrada bir araya gelip televizyonu kapatarak çocuklarıyla etkileşimde bulunmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, yemek sonrası temel hijyen alışkanlıklarını kazandırmak, çocukların öz bakım becerilerini güçlendirebileceğini ifade etti.

Evde Sorumlulukları Öğretmek

Çocukların tatil sürecinde öğrenebileceği pratik becerilerden birinin yemek yapmak olduğunu söyleyen Özkan, ailelerin çocuklarına gerçek yaşamı evde göstermelerinin önemini vurguladı. Odalarını toplamayı, küçük yemekler yapmayı, ev temizliğine katkıda bulunmayı öğrenen çocukların, bu sorumlulukları daha sonra sosyal yaşam becerilerine dönüştürebileceğine dikkat çekti. // Çisem Özkan’dan Dışarı Çıkmak İstemeyen Çocukların Ailelerine Tavsiyeler

Sosyal ve Öz Bakım Becerilerini Geliştirmek

Öz bakım becerilerinin okul eğitiminden bağımsız olarak geliştirilmesi gerektiğini belirten Çisem Özkan, çocuklara odalarını toplama, yemek yapma gibi sorumlulukları öğretmenin önemine vurgu yaptı. Bu becerilerin sosyal yaşamda da etkili olabileceğini ve çocukların daha sağlıklı bir yaşam tarzına adım atabileceğini ifade etti.

Programı izlemek için tıklayın… 

Haber: Elif Şahin

Çisem Özkan: ‘Çocuklarınızla Gerçek Yaşamı Keşfedin!’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu